Pariisissa käynnistyi hlbti-urheilutapahtuma Gay Games

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Ranskan joukkueeseen kuuluvia marssimassa kentälle avajaistapahtumassa lauantaina 4.8. (kuva: Lucas Barioulet / AFP / Lehtikuva)

Lauantaina avattiin Pariisin stadionilla järjestyksessään kymmenes seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen urheilutapahtuma Gay Games. Osallistujia tapahtumassa on yli 10 000, kaikkiaan 90 eri maasta. Tapahtuma jatkuu 11. elokuuta asti.

Uutistoimisto Reutersin mukaan osallistujia on myös sellaisista maista, joissa samaa sukupuolta olevien väliset seksuaalisuhteet on määritelty rikoksiksi. Tällaisia maita ovat monet Lähi-idän ja Afrikan valtiot. Uutistoimisto AFP puolestaan kertoo, että avajaisjuhlallisuuksiin osallistuivat esimerkiksi Ranskan urheiluministeri Laura Flessel, Pariisin kaupunginjohtaja Anne Hidalgo sekä muotisuunnittelija Jean-Paul Gaultier.

Gay Games on maailman suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville tarkoitettu kansainvälinen urheilutapahtuma.

Pariisi isännöi vuonna 2024 olympialaisia. Pariisissa kesän 2018 pride-kulkue järjestettiin 30. kesäkuuta.

Ensimmäinen Gay Games -tapahtuma järjestettiin vuonna 1982 San Franciscossa. Sen jälkeen tapahtuma on järjestetty neljän vuoden välein. Järjestyksessään toinenkin tapahtuma järjestettiin syntysijoilla San Franciscossa (1986), mutta sitä seuraavat tapahtumat on järjestetty eri puolilla maailmaa: Vancouver (1990), New York (1994), Amsterdam (1998), Sydney (2002), Chicago (2006), Köln (2010), Cleveland (2014) ja Pariisi (2018). Vuonna 2022 tapahtuma on määrä järjestää Hongkongissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös World Outgames -nimisiä vastaavanlaisia tapahtumia on järjestetty.

Euroopassa järjestetään myös hlbti-vähemmistöille tarkoitettuja EuroGames-tapahtumia. Helsingissä EuroGames järjestettiin kesällä 2016.


 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!