Sambia: Miesten välinen seksi johti tuomioon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Sambiassa oikeusistuin on todennut kahden miehen syyllistyneen "luonnottomiin tekoihin". Hotellin työntekijä oli nähnyt ikkunasta miesten harrastavan seksiä huoneessa, ja tämä kertoi näkemästään eteenpäin. 

Oikeus kertoo myöhemmin vankeustuomion pituuden, joka voi olla jopa Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan Sambiassa olla jopa 14 vuotta. Uutistoimisto AFP kertoo, että sambialaiset Stephen Sambo, 30, ja Japhet Chataba, 38, ehtivät ennen oikeuden päätöstä olla pidätettyinä noin vuoden. Oikeudessa syyttäjä näytti videoita ja valokuvia kahdesta miehestä, kun naispuolinen hotellin työntekijä kertoi nähneensä miesten harjoittavan seksiä hotellihuoneessa.

Siirtomaa-aikainen laki

Samaa sukupuolta olevien väliset seksuaalisuhteet kieltävä lainsäädäntö on peruja Britannian siirtomaaherruuden ajoilta. Laki koskee sekä naisia että miehiä. Pohjois-Rhodesiana tunnettu Britannian siirtomaa itsenäistyi Sambia-nimisenä vuonna 1964.

Presidentti Edgar Lungu on ilmaissut homoseksuaalisuuden olevan maalleen vierasta, eikä aihepiiristä hänen mukaansa ole keskusteltavaa. Myös maan kristilliset kirkot vastustavat vahvasti sitä, että suhtautumista samaa sukupuolta olevien vieläisiin suhteisiin lievennettäisiin.

Homoseksuaaliset suhteet kieltävää lainsäädäntöä on erityisesti Afrikan ja Lähi-Idän alueella sijaitsevissa valtioissa. 

1 kommenttia

Kauaskantoisen pahat seurausket sillä umpi-kristillisellä siirtomaavalta-ajalla.

Samahan kristillinen vierasuskonto-pahuus iski Suomeenkin, kun jouduimme Ruotsin siirtomaaksi ja pahansuopaa raamattua alettiin käyttämään lakina meilläkin, kuten tuolla Sambiassakin tehtiin viktoriaanis-kristillisen hapatuksen aikaan.
Ja luonnollinen tervehenkinen monimuotoisuus sysättiin luonnottomien uskomusten piinaan alle.

Lähetyssaarnaaja-paholaiset etsivät ja tuhosivat kaiken löytämänsä, seksuaalisuuden monimuotoisuuteen liittyvän esineistön ... jotta saattoivat sitten valehdella, ettei homoja muka ollut luonnostaan tuollakin. Eteläisessä Afrikassakin on kuitenkin säilynyt luolamaalauksiakin, joissa kuvataan homorakastelua.