New York Times kuvasi Trumpin ja Putinin rakastavaisina - johtajien tällainen nöyryytysyritys nähdään homofobisena

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 10

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvataan New York Times -lehden julkaisemassa sateenkaaria vilisevässä videoanimaatiossa suutelevana ja yksisarvisella ratsastavana miesparina.

Toista miljoonaa kertaa katsottu video on herättänyt ärtymystä, sillä johtajien nöyryyttäminen klisheisellä homoseksuaaliseen romantiikkaan viittaavalla kuvastolla nähdään seksuaalivähemmistöjä loukkaavana ja miesten välistä hellyyttä pilkkaavana. 

Videossa viitataan siihen, että Helsingissä järjestetyssä Trumpin ja Putinin huippukokouksessa Trumpin on katsottu joutuneen Putinin lumoihin ja jopa antaneen Yhdysvaltain arvovaltaa murentavia lausuntoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

Irakin sodan aikaisessa mielenosoituksessa, Lontoossa, oli mielenosoittajalla kyltti, jossa presidentti George Bush ja pääministeri Tony Blair oli kuvattu alastomina ja peittoon kietoutuneina, ja hahmojen yläpuolella oli suurin kirjaimin sana WRONG. Homofobia on ollut ja on näköjään edelleen käypä vaikuttamiskeino yhteiskunnallisessa keskustelussa ja myös vasemmistolaisessa poliittisessa viestinnässä.

Viestien laatijat voivat puolustautua sanomalla, ettei niissä hyökätä homoseksuaalisuutta vastaan, vaan kommentoidaan politiikkaa. Siihen voi vastata, että viestintä on monitasoista ja että viestin pääasiallinen sisältö voi saada voimansa toissijaisesta sisällöstä, joka voi olla esimerkiksi homofoobinen. Kun kaksi vihattua mahtimiestä kuvataan "homoilemassa", se on niin kuin hyökättäisiin ketä tahansa vastaan huutamalla "homo", ja siihen sisältyy voimakkaita asenteellisia latauksia, joita ei voi sivuuttaa sillä, että viestin pääasiallinen merkitys on toisaalla.
Tuohan on selvästi perinteistä homopilkkaa,jos ei tykkää jostakin niin "homo"sitten käy
pilkaksi.Trumpista olisi saanut parempaa pilkkaa vaikka kähmimässä naisia ja puhu-
massa naisia vastaan ja Putin vierellä metsästyskivääri olalla kehumassa Venäjän ho-
molakeja, ja sitten molemmat herrat olisivat lopuksi pyörähtäneet discomusiikin tahdis-
sa yhteisten arvojen puolesta.