Päivi Räsänen: Pride-tapahtuman ympärille luotu suvaitsevaisuuden mielikuva on suuri harha (juttukommentit)

Aina on muiden ilkeyttä, kun Päivin ja hengenheimolaisen toinen toistaan arvottomammat "perustelusuoritukset" vakuuttavat yhä harvemman ja kun niissä pitäytyminen paremman tiedon kasaantumisesta huolimatta niiden takana piilevän ylenkatseen ja alistamisen tahdon paljastaa.

Minä uskon Päivi Räsäsen kannattavan kaikille yhtäläisiä oikeuksia, kun hän johdonmukaisesti vaatii aviopareja tulemaan raskaaksi määräaikaan mennessä avioliiton purkautumisen uhalla. Tälläkään ei ole paljoa tekemistä biologian kanssa, ellei sitten leikitä, että ihmisten seksuaalisuus, pariutuminen ja läheisyyden tarve muka typistyy pelkästään lisääntymisen pyrkimykseen. Lisäksi pitäisi jotenkin oppia ajattelemaan, että avioliitto (Räsäsen avioliittokäsitys) olisi jokin ihmisistä irrallinen ilmiö, jonka luonnetta voimme vain toteavasti havainnoida - eikä siis ihmisten luoma ja ihmisyhteisöjen säätelemä juridinen sopimus.

Päivin säännöt ovat kuitenkin yksille yhdet ja toisille toiset: yhdenlaiset parit saavat tehdä avioliitossa mitä lystäävät, muilta se evättäisiin edellyttämällä heiltä ensiksi mainituille vapaaehtoista käyttäytymistä. Tämän ristiriidan Päivi toki yrittää ratkaista väittämällä muille, että kaikki ovatkin pohjimmiltaan heteroita miehiä ja naisia, tosin tietenkin vain vihjailemalla ja välillisesti, sillä ovathan ne eheytyspuoskaroinnin jäljet aika rumaa katseltavaa.
"Jokainen ihminen on arvokas Jumalan kuvaksi luotuna. Kaikilla tulee olla yhtäläiset ihmisoikeudet." Päivi kirjoittaa blogissaan näin.
Irrotin tämä lauseen tarkoituksella hänen blogi tekstistään, niin kuin hän itsekin tekee irrottaessaan pride arvoista avioliiton, homoseksuaalisuuden tai transukupuolisuuden.
Kyllä Päivi olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta lauseesta, mutta sitä ei voi jatkaa ehtolauseella niin kuin tekstissäsi teet. Jumala loi myös homot ja homona tiedän, ettei siitä voi parantua sen voi vain kätkeä, jota toivottavasti kenenkään ei tarvitse tehdä edes Päivi sinun lähipiirissäsi.
Ja kyllä kaikilla tulee olla yhtäläiset ihmisoikeidet. Olipa sitten uskovainen tai ei, homo tai hetero tai siltä väliltä tai seksuaalisesti kallellaan miehiin, naisiin, molempiin tai ei kehenkään. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja jos niitä loukkaa on ainakin kohteliasta nöyrtyä ja pyytää anteeksi, niin kuin fiksut ihmiset tekevät.
100.000 Pride-osallistujaa osoittavat varmasti enemmän kunnioitusta ihmisoikeuksia kohtaan kuin sinä Päivi uskovaisena blogeissasi osoitat.
Kuvittelenko vain, vai onko Räsäsen homovastaisuus radikalisoitunut entisestään viime aikoina? Hän piti pöyristävänä mielipidevainona Pori Jazzin toimitusjohtajaksi suunnitellun tyypin erottamista ja nyt hän asettuu avoimesti vastustamaan Pride-tapahtumaa sinänsä. Aiemmin hän yritti selitellä ja siloitella esimerkiksi homoseksuaalisuutta patologisoivia lausuntojaan, mutta nyt näyttää siltä, ettei häntä enää kiinnosta todellisten ajatustensa piilottelu.
  • 4 / 6
  • homo-x
  • 5.7.2018 12:06
Päivin ajattelu menee näin: Jumala on luonut naisen ja miehen eikä mitään muuta,
muu on Setan levittämää harhaa monisukupuolisuudesta siksi samat oikeudet ei kuu-
lu kaikille, tasa-arvo kuuluu kaikille koska me ollaan tasa-arvoisia jumalan edessä,sen-
takia Päivi Räsänen ei voi hyväksyä että luonnonjärjestystä yritetään muuttaa omien
luonnonvastaisten tapojen suuntaan, siksi myös eheytystä tarvitaan.
Kyllähän Päivi Räsäsellä (kd) on huoli ja murhe siitä, että pride-tapahtumaan osallistuu saman verran ihmisiä kuin mitä puolueellaan on kannatusta - ja pride-tapahtuman tukijoita on ronskisti enemmänkin. Veikkaan Räsäsen ajattelevan, ettei hänellä (ja puolueellaan) ole mitään menetettävää, vaikka lähestyviin eduskuntavaaleihin mentäisiin hieman vähemmällä sordiinolla. Ehkä ajatuksissa on yrittää etsiä muiden puolueiden (etenkin ps/sin) takana olevia uskonnollis-konservatiivisia kannattajia? Kristillisdemokraattien (nykyisetkin) äänestäjät ovat joka tapauksessa yksinomaan laisiaan, joten ulostulojen kiristäminen tuskin karkottaa nykyisiä kannattajia. Yleispuolueeksi KD:stä ei ole.
  • 6 / 6
  • SaintJudy
  • 7.7.2018 13:11
"Räsäsen mielestä pridetapahtumasta on kehittynyt merkillinen moraalinen linjanjakaja."

Keskustelua Priden kaupallistumisesta seuranneena voisi vetää tämän johtopäätöksen. Ja toivottavasti tämä keskustelu myös jatkuu, vaikka näkyvin keskustelunavaus aiheesta olikin "testi" ja sen laatija pyyteli anteeksi Setan konsultoinnin jälkeen. Tapahtuman kaupallisuutta kritisoineet mielipiteet olivat Prideviikolla muuten hyvin esillä eri medioissa.