Nyrkkeilijä Juho Tolppola haukkui Facebookissa homot ja pyysi anteeksi - irtisanottiin juniorivalmentajan työstä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Nuorten valmentajaksi ryhtyvä nyrkkeilijä Juho Tolppola on ilmaissut kielteisen käsityksensä seksuaalivähemmistöihin kuuluvista. Taustalla on Suomen Nyrkkeilyliiton osallistuminen pride-kulkueeseen yhdessä Olympiakomitean kanssa.

Tolppolan reaktiosta henkilökohtaisella Facebook-sivullaan kertoo Seiska.

Tolppola kritisoi ensin Nyrkkeilyliiton osallistumista pride-kulkueeseen, ja hän viittasi prideen liittyvien asioiden olevan mielenvikaisuutta. Kommentoinnin edetessä hän ilmaisi, etteivät seksuaalivähemmistöihin kuuluvat olisi terveitä. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden lasten hankkimisen keinohedelmöityksellä hän katsoi olevan "sairauden levittämistä". 

Tolppola jakoi Suomen Nyrkkeilyliiton postauksen, jossa kerrottiin, että Nyrkkeilyliitto ja muut kamppailulajit Olympiakomitean kanssa Pride-kulkueessa 30.6. ja haastaa muutkin urheilulajit osallistumaan. 

- EI HERRANJUMALA !! tuhlatkaa toi sateenkaari touhu suoraan nyrkkeily hommiin !, kommentoi Tolppola asiaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Postausta seuranneissa kommenteissa Tolppolan näkemys sai paitsi myötäilyä myös kritiikkiä. Kommentoinnin edetessä myös Tolppolan sanat kovenivat. 

- mainostakoot pride sivustoilla eikä tuoda mielenvikaisuutta (mun mielestä) mitään muuta kautta

- ei niille lapset kuulu. vain terveille

- miten v..... ne oikeutettuja on ??? se on biologisesti mahdotonta ja muulla tavalla sairasta

- mulle ikävä kyllä homo tai lesbo ei oo ihminen. HEI TÄÄ ON MUN MIELIPIDE JA ARVOSTAKAA SITÄ IHHAHHAA IHHAHHAA

Keskustelun edetessä Tolppola kuitenkin toteaa kaikkien olevan tervetulleita nyrkkeilyn pariin, mutta ei siedä prideen liittyvän aihepiirin esillä pitämistä.

- kyllä. nyrkkeilyyn ja kaikkiin lajeihin on tervetullu homo.lesbo. putin. trump tai ufo ja muut kans. tää saatanan esille tuominen ei ole ok

Potkut juniorivalmentajan työstä

FireBody-sali on Seiskan mukaan ilmoittanut keskiviikkona, että se peruu aiotun yhteistyön Tolppolan kanssa. Tolppolan oli tarkoitus aloittaa Lauttasaaressa toimivalla salilla syksyllä juniorivalmentajana. Salin omistaja Mauri Cederlöf toteaa Seiskalle, ettei salilla ole yhtään mitään vähemmistöjä vastaan, vaan kaikki ovat samanarvoisia, etnisestä taustasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Nyrkkeilysali myös irtisanoutuu Tolppolan kommenteista.

Myös Tolppola on kommentoinut asiaa Facebook-sivullaan. Hän toteaa, että kommentit eivät liity hänen yhteistyökumppaneihinsa, vaan ovat hänen oma ylilyöntinsä. Tolppola pyytää reagointiaan julkisesti anteeksi "lapasesta lähtenyttä" kommentointiaan ja lupaa, ettei sellainen toistu.

- Alunperin tarkoitus oli vain ihmetellä miksi liitto mukana asiassa niin vahvasti, kirjoittaa Tolppola.

Tolppola kirjoittaa päivityksessään tuttavapiirissään olevan useita eri vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä. Päivityksessään hän toteaa, ettei ole mitään vähemmistöjä vastaan oikessa elämässä.

Tolppola lopetti aktiiviuransa keväällä. Syksyllä hän on suunnitellut aloittavansa juniorivalmennuksen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!