Yle mukana Helsinki Pride -kulkueessa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Yle on mukana Helsinki Pride -tapahtuman lauantai-iltapäivänä 30. kesäkuuta järjestettävässä kulkueessa. Yle Teema -kanavalla nähdään puolentoista tunnin mittainen lähetys lauantai-iltapäivänä. Viikon aikana Yle esittää kanavillaan sekä myös Yle Areena -verkkopalvelussa joukon hlbti-teemaisia ohjelmia.

- Ylen kautta aikojen ensimmäisessä Pride-lähetyksessä Rosa Kettumäen ja Sean Ricksin vieraina ovat mm. tubettajatähti Tuure Boelius, Jani Toivola, sukupuolensa korjannut Alexander Saloranta ja Jan Vapaavuori, kerrotaan Pride-kulkue 2018 -ohjelman verkkosivulla.

- Kulkuetunnelmaa lähetykseen välittävät Kioskin Essi Lamppu ja Emma Karasjoki.

Lähetys alkaa lauantaina 30.6. kello 12.45 ja jatkuu kello 14.15 asti. Ohjelma julkaistaan myös Yle Areenassa ja jää katsottavaksi vuoden ajaksi. 

Pride-tapahtuman kerrotaan olevan esillä koko viikon ajan Radio Helsingissä (98,5 MHz ja netissä). Myös ranneliike.net kertoo pride-viikon mittaan tapahtuvasta.

Ylen hlbti-tarjontaa pride-viikolla

Yle esittää Helsinki Pride -viikolla hlbti-teemaista ohjelmaa niin perinteisillä kanavilla kuin Areena-palvelussakin. Areenaan hlbti-teemaista sisältöä on koottu pride-paketiksi.

Kaapista ulos (Ut av skapet) (jo Areenassa)
1/7. Dokumenttisarja seuraa viittä nuorta homoseksuaalia, jotka prosessoivat seksuaalisuuttaan ja kuinka avoimia he ovat sen suhteen. Jonathan matkustaa isovanhempiensa luokse kertoakseen heille, että on homoseksuaali.

Helvetin homo (Jävla homo) (jo Areenassa)

1/5. Gisleä alkaa aina jännittää, kun hänen rakkaansa tarttuu häntä kädestä. Syy on se, että he ovat molemmat miehiä. Miksi Norjassa on edelleen niin vaikeaa olla homo? Norjalaisessa dokumenttisarjassa pohditaan, miksi Norjassa on edelleen niin vaikeaa olla homo.

Maanantaina 25.6. Kaapista ulos ( I'm Coming Out) (jo Areenassa)

Homoseksuaalisuus poistui Britannian rikoslaista noin 50 vuotta sitten, mutta yhä monet nuoret kokevat vaikeaksi elää avoimesti homoina. Teini-ikäiset Ross ja Owen taltioivat videopäiväkirjalle ajatuksiaan niinä tärkeinä kuukausina, jolloin  päättävät tulla kaapista ja kertoa totuuden itsestään vanhemmilleen ja koko maailmalle. Dokumentti.

Maanantaina 25.6. Eka gay-kesäni S1 (jo Areenassa) 

(Our First Gay Summer) Reality-sarjassa kolme parikymppistä nuorukaista lähtee kesäksi Mykonokselle, joka on sateenkariväen suosima lomakohde. Kaikki ovat vasta hiljattain tulleet ulos kaapista ja kotoisin pieniltä paikkakunnilta, joiden homokulttuuri olematonta. Tuntevat ensimmäistä kertaa pystyvänsä olemaan täysin oma itsensä. Kesän ajan juhlitaan, tehdään töitä, pohditaan omaa identiteettiä, testataan omaa vetovoimaa ja tutustutaan piirien käytöskoodeihin. Suurilta tunteiltakaan ei vältytä. Jokainen kokee omalla tavallaan elämänsä tärkeimmät kuukaudet, joilla on iso vaikutus loppuelämään. 

Tiistaina 26.6. Kaksi tarinaa rakkaudesta (12) (Man in an Orange Shirt) (Areena ja TV1 klo 22.00)

Todellista rakkautta on joskus vaikea löytää ja on traagista, jos tunteen joutuu kieltämään. Kaksi erillistä rakkauskertomusta miesten välisestä rakkaudesta Britanniassa kuvaavat hienosti siitä, miten maailma on muuttunut kuuden vuosikymmenen aikana, ja mitä se merkitsee aiemmin kielletyille tunteille. TV-elokuva.

Keskiviikkona 27.6. 50 Shades of Gay (Rupert Everett’s Shades of Gay) (Areena ja Teema klo 23.00)

Homoseksuaalisuus laillistettiin Iso-Britanniassa 50 vuotta sitten. Brittinäyttelijä Rupert Everett pohtii dokumentissaan mitä on saavutettu ja mitä menetetty, kun homoseksuaalit ovat tulleet kaapista ulos. Everettin mielestä homoudesta on hävinnyt kapina ja tilalle on astunut mukautuminen osaksi valtavirtaa.

Perjantaina 29.6. klo 23.20 Kino: Pride (12) (Teema ja Areena)

(Iso-Britannia 2014) Hyvän tuulen komedia gay-aktivisteista, jotka päättävät tukea lakkoilevia kaivostyöläisiä 1980-luvulla. Ikimuistoinen matka walesilaiseen kylään murtaa ennakkoluuloja kaikin puolin. O:Matthew Warchus.

Lauantaina 30.6. klo 12.45-14.15  Pride-kulkue 2018 - suora lähetys (Teema ja Areena)

Lauantaina  30.6. klo 22.00 Kino: Priscilla - aavikon kuningatar (S) (Teema ja Areena)

(The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, Australia 1994) Kolme drag-artistia kiertää bussinrämällä kuivan kuumaa mannerta bloody Abbaa kuunnellen. N: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp. O: Stephen Elliott. Elokuva.

1 kommenttia

Toivottavasti radikalisoituneet, demokraattista vuoropuhelua suvaitsemattomat ääri-vasemmisto-anarkistit eivät sorru vaatimaan tänä vuonna viranomaisia pois Helsinki Pridestä, vaan viranomaistenkin Äänille annetaan sijaa.

Äärivasemmisto-anarkisteilla oli viime vuonna kovin fasistinen ote kieltää Poliisin, Migrin osallistuminen Helsinki Prideen, vaikka noissa asioissa nimenomaan vuoropuhelulle on tarvetta. Vaikka esim. Migrin ja etenkin sen taustalla pelehtivän nykyhallituksen kanssa on ongelmia turvapaikkaprosessin toteuttamisessa, on Migri kuitenkin antanut turvapaikat isolle joukolle umpikristittyjen/islamistien vainoamia seksuaalivähemmistö-ihmisiä. Asiassa on toki petrattavaa, mutta se ei missään nimessä voi tapahtua äärivasemmisto-anarkistien fasistisella torppaus-anarkismilla - etenkin kun samalla äärivasemmisto ei juurikaan tuomitse nykyisten neo/jälki-kommunismi-maiden vainoja seksuaalivähemmistöjä ja uskomuksista vapaita ihmisiä vastaan.

Radikalisoitunut äärivasemmisto osoittakoon mieltään vapaasti omana ryhmänään Pridessä ja antakoon muiden myös kukkia, myös muille Ääni - ellei nyt sitten täysin homofobisista porukoista ole kyse.