Kokkolan pride: Sateenkaarilippuja vietiin saloista

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Kokkolan pride-tapahtuman kulkuepäivän alla niin kaupunginteatterin kuin kirjastonkin lipputangoista on viety sateenkaariliput.

Kokkola Pride -tapahtuman Facebook-sivujen mukaan lippu on varastettu ja narut katkottu perjantaina vastaisena yönä kello 23-02 välisenä aikana. Samalla lipputangon narut katkottiin. Narujen katkomisesta huolimatta liput on saatu jälleen liehumaan, kerrotaan tapahtuman Facebook-sivun kommenteissa.

Ylen mukaan lippu yritettiin varastaa jo torstaina, mutta tuolloin tekijät saatiin kiinni. Kokkola Pride -tapahtuman toteuttajiin kuuluva Hanna Rautiainen kertoo Ylelle arvanneensa, että näin käy.

Tapahtuman ympärillä on käyty tiukkaakin keskustelua.

Kokkola Pride 2018 käynnistyi tiistaina 12.6. ja jatkuu sunnuntaihin 17.6. Lauantaina 16.6. on luvassa pride-kulkue.

Kokkolaan on pride-tapahtuman rakentamisen yhteydessä perustettu Open Kokkola ry, ja jatkossa sen on tarkoitus toimia yhdenvertaisuuden edistäjänä alueella. Samoin Kokkolassa on perustettu Sateenkaariperheet ry:n paikallisosasto.

Kokkolan tämänvuotisen pride-tapahtuman järjestäjät ovat ilmaisseet, ettei tapahtumaa ehkä ensi vuonna järjestetä kaupungissa, vaan toiveissa on, että naapurikaupungeissa herättäisiin järjestämään pride-tapahtumia ja syntyisi perinne Pohjanmaalla kiertävästä pride-tapahtumasta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!