Poliisi otti Moskovassa kiinni homoaktivisti Peter Tatchellin "laittoman mielenilmauksen" vuoksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Peter Tatchellin Twitter-tilillä on kerrottu tapahtumista Moskovassa.

Brittiläinen homoaktivisti Peter Tatchell piti Punaisella torilla esillä julistetta, jossa kritisoitiin sitä, ettei Venäjän presidentti Vladimir Putin ole reagoinut Tšetšenian homovainoihin. Asiasta on kertonut myös PinkNews. Venäjällä on parhaillaan käynnistymässä jalkapallon MM-kisat, ja tämän myötä Venäjällä elävien hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asema ja kisaturistien turvallisuus ovat olleet esillä.

Poliisin tultua paikalle Tatchellia käskettiin lopettamaan kiinnioton uhalla. Tatchell ilmaisi poliisille halunsa tavata presidentti Putinin, jotta voisi keskustella tämän kanssa homojen asemasta Venäjällä. Lopulta Tatchell ohjattiin poliisiauton kyytiin. 

Tatchell vapautettiin myöhemmin.

Venäläisviestimien mukaan Tatchellia syytetään laittomasta kokoontumisesta, josta voi saada rangaistukseksi sakkoa tai 15 vuorokautta vankeutta. Tatchell puolestaan on todennut ilmaisseensa mieltään yksin.

PinkNews: Peter Tatchell arrested in Russia for staging anti-Putin protest

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tieto kiinniottamisesta kerrottiin Twitter-postauksessa.

Samoin Twitter-postauksessa kerrottiin myöhemmin vapauttamisesta.

Jalkapallon MM-kisojen isäntämaan Venäjän ilmapiiri huolestuttaa homo- ja lesbofaneja

Tšetšenian tilanne tuli julki, kun Novaja Gazeta -sanomalehti toi alkuvuodesta 2017 homoiksi epäiltyihin kohdistuneen vainon esiin. Tiedotusvälineiden ja ihmisoikeusjärjestöjen selvitysten mukaan vaino on kohdistunut suureen määrään homoiksi epäiltyjä ja myös kuolemantapauksista viranomaisten toiminnan seuraksuena on kerrottu.

Venäjä on pyrkinyt vakuuttelemaan jalkapallon MM-kisoissa vierailevien turistien olevan turvassa. PinkNews kertoo kuitenkin ranskalaisesta Pietarissa hakatusta miesparista. Toinen hyökkäyksen kohteeksi joutuneista sai vakavia vammoja päähänsä. Molempien rahat ja matkapuhelimet vietiin. Hyökkäyksestä epäillyt kaksi parikymppistä miestä on pidätetty.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!