Espanjassa tuomari koettaa estää adoption

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Murcian maakunnassa tuomari joutui syytteeseen siitä, että hän on estänyt naisparin toista osapuolta adoptoimasta kumppaninsa lasta. Espanjan lain mukaan samaa sukupuolta olevan parin tekemä adoptio on täysin mahdollista.

Syytteessä oleva tuomari ilmoitti viivyttäneensä päätöstään suojellakseen lasta. "Lapsi tarvitsee isän ja äidin. Mies ja nainen täydentävät toisiaan. Kaksi naista ei sitä tee." Hän oli myös sitä mieltä, että lapsen antaminen lesboparille tekisi lapsesta "koekaniinin".

Tuomari on ilmoittanut tekevänsä jatkossa tällaisissa asioissa samanlaisen päätöksen, jos hän saa jatkaa tehtävässään. Hänet on estetty hoitamasta virkaansa viime helmikuusta lähtien ilman palkkaa. Jos tuomaria rangaistaan, hän voi saada sakon vastaten yhdeksän kuukauden palkkaa ja kiellon hoitaa tuomarin virkaa 18 vuodeksi.

Oikeudenkäynnistä uutisoi uskonnollinen verkkosivusto LifeSiteNews.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Suomen Turussa on käräjäoikeus monesti evännyt pelkän lapsen huoltajuuden samaa sukupuolta olevalta puolisolta, toisin kuin muualla maassa, ja kaikki ratkaisut ovat muuttuneet hovioikeudessa. Meillä ei kuitenkaan juuri mitenkään puututa tuomarien toimintaan.