Tallinnan Pride-tapahtuma kuohuttaa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Tallinnassa järjestetään elokuun 14. päivänä pride-kulkue, joka on osa Baltic Pride Tallinn / Moonbow Pride -tapahtumaa. Keskustan läpi suunniteltu paraati on herättänyt kiihkeää julkista keskustelua. Virossa on vielä käymättä keskustelu seksuaalisesta vapaudesta, sillä vajaa 15 vuotta sitten päättynyt neuvostomiehitys ei antanut tilaa keskustelulle, ja lisäksi virolaiset identiteettiään suojellakseen takertuivat entisen itsenäisyyden ajan arvoihin.

Viron kristillinen kansanpuolue on vedonnut kaupunginhallitukseen, että se kieltäisi paraatin. "Perversioiden avoin esittäminen ei ole ainoastaan häiritsevää ja rumaa, vaan viitoittaa tuhoavaa voimaa kasvavan sukupolven moraaliin ja arvoihin", lukee puolueen puheenjohtajan Aldo Vinkelin allekirjoittamassa vetoomuksessa. Paraatia vastustaa myös entinen kaupunginjohtaja Jüri Mõis, joka muistuttaa, että homosuhde oli vielä neuvostomiehityksen aikana Virossa rikos.

Tallinnan kaupunginhallituksen lehdistöedustaja Allan Alaküla sanoo, ettei kaupungilla ole mitään syytä kieltää paraatia, sillä hänen mukaansa "vapaassa yhteiskunnassa ihmisille on sallittua kaikki, mikä ei rajoita muiden ihmisten vapauksia".

Lähde ja lisätietoa:
- Eesti Päevaleht (epl.ee)
- www.gay.ee

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!