Kauppakeskus Ratina Tampereella torjuu priden kokoontumisen alueellaan: "kauppakeskuksemme on puolueeton toimija"

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Pirkanmaan priden kulkue järjestetään lauantaina 9. kesäkuuta Tampereella.

Tampereen keskustan laajojen rakennustöiden lisäksi kauppakeskus Ratinan kieltäytyminen pride-kulkueen kokoontumispaikkana toimimisesta aiheuttaa harmia Pirkanmaan pride-tapahtumalle. Tampereella järjestetään pride-kulkue lauantaina 9. kesäkuuta.

Pirkanmaan Seta kertoo pitäneensä Ratinanaukiota toimivana vaihtoehtona paikaksi, jossa pride-kulkue olisi järjestäytynyt ja josta se olisi lähtenyt kohti pääjuhlapaikkana toimivaa Laikunlavaa. Myös kaupunki oli pitänyt reittisuunnitelmaa hyvänä. Pride-koordinaattorin otettua yhteyttä kauppakeskukseen se kuitenkin kieltäytyi antamasta lupaa käyttää ulkoaluettaan kokoontumispaikkana.

- Kiinteistön omistajana emme valitettavasti voi antaa kulkueelle lupaa kokoontua kauppakeskuksessamme ja sen ulkoalueilla. Perustelumme on se, että kauppakeskuksemme on puolueeton toimija ja ympäristö, joka keskittyy ainoastaan kaupalliseen toimintaan, eikä sovellu yhdistysten tai liikkeiden vaikuttamisen paikaksi, kertoo Pirkanmaan Seta kauppakeskuksen vastanneen tiedusteluun.

Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisänen hämmästelee kauppakeskuksen kieltäytymistä. Väisänen toteaa tapahtuman tarkoituksen olevan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien toteutumisen edistämisen.

- Tampereella ei siis puhuta kaupallisesta yhteistyöstä, vaan siitä että saako marssi edes lähteä kaupan edestä. Moni olisi luullut, että marssi olisi tuonut näkyvyyttä ja myönteistä lisäarvoa uudelle keskukselle, jotta se nähtäisiin yhdenvertaisuuden kannattajana, kirjoitetaan Väisäsen allekirjoittamassa Pirkanmaan Setan tiistaina julkaisemassa tiedotteessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Kauppakeskuksen iskulause on verkkosivujen mukaan: Ratina – meidän kohtaamispaikka.

- Valitettavasti Ratina ei ole meidän kohtaamispaikkamme, todetaan Pirkanmaan Setasta.

Pirkanmaan Setasta kerrotaan, että näillä näkymin pride-kulkue lähtee liikkeelle lauantaina 9.6. iltapäivällä Ratinannokanpuistosta. Siitä kulkue etenee Laukonsillan yli Laukontorille, keskustorille ja Laikunlavalle.

Päivitys 30.5.2018 klo 9.45: Kauppakeskus on pyörtänyt kielteisen kantansa ja sallii pride-kulkueen järjestäytymisen Ratinanaukiolla.

Pirkanmaan Seta: Ratina ei ole meidän kohtaamispaikkamme
Tampereen pride-kulkueen lähtö sittenkin Ratinanaukiolta - kauppakeskus sallii kokoontumisen

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • irednoW
  • 30.5.2018, 2.31
Voisiko olla vaikutusta silläkin, että Pirkanmaan Priden organisaatio on raivoisan kaupallisuusvastainen. Kuka kaupallinen toimija haluaisi sellaiseen näkyvyyteen yhdistyä. Kaupallisena yhteistyönä (jonkun) kaupan edestä lähtö voisi onnistuakin. Kauppa voisi vaikka tukeakin tapahtumaa samalla.
  • 2 / 2
  • puolitamperelainen
  • 30.5.2018, 4.01
Aivan ymmärrettävä perustelu, tosin kauppakeskukselta tyhmänrohkeaa sanoa se äänen noilla sanoilla. Olisi kannattanut vedota vaikka siihen, että Ratinan kauppakeskuksenkin ympäristö on vielä liikenne- ym. järjestelyiltään keskeneräinen ja siksi huono kokoontumispaikka tuohon tarkoitukseen, reitti sieltä Laukonsillalle on ihan oikeasti aika hankala. Eiköhän Seta tosin siitäkin olisi osannut uhriutua. Eikö yhtä hyvin voisi ihmetellä, miksi Pirkanmaan Seta olisi halunnut mainostaa tuota kauppakeskusta kokoontumispaikan valinnassa? Lähistöllä olisi kaupallisesti neutraalimpi Sorinaukiokin, jossa monet vastaavat kulkueet ovat järjestäytyneet. Ratinannokanpuisto on vehreydessään sekin ihan sopiva paikka.