Tuure Boeliuksen, 16, valinta Vuoden homoksi poiki lastensuojeluilmoituksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Tuure Boelius palkittiin Vuoden homo -tunnustuksella (kuva: Oskari Sarjakoski)

Tubettaja ja näyttelijä Tuure Boelius äänestettiin 16-vuotiaana Vuoden homoksi keväällä 2017 ja palkittiin QX Gay Gaalassa. Nimitystä kritisoivat jotkut konservatiivikristityt sosiaalisessa mediassa ja kritiikkiin yhtyivät eräät poliitikotkin. Esimerkiksi perussuomalaiskansanedustaja Jari Ronkainen peräänkuulutti lastensuojelulta puuttumista.

Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa Boelius kertoi, että hänen perheestään olikin tehty useita lastensuojeluilmoituksia. Ilmoitusten perusteella lastensuojeluviranomaiset vierailevat Boeliuksen perheen kodissa.

- Se tapaaminen kesti ehkä seitsemän minuuttia, ja sit ne on silleen, että täällä on kaikki hyvin. Se oli heidän työnsä, että aina kun tehdään ilmoitus, oli se perätön tai ei, kun lapsi on kyseessä täytyy tarkastaa, että kaikki on ok, Boelius kertoi Päivärinnalle.

Iltalehden haastattelema Sosiaalineuvos Marjo Malja sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo tiedettävän, että kaikki ilmoitukset eivät johda lastensuojelutarpeen arviointiin ja lastensuojelun palvelujen antamiseen. Hän pitää yleisesti ottaen tärkeänä, että lastensuojeluilmoituksia ei tehtäisi kiusaamistarkoituksessa. Malja mainitsee eroon sekä lapsen huoltajuuteen ja tapaamisiin liittyvät ristiriidat esimerkkeinä tilanteista, joista joissain tilanteissa näyttää aiheutuvan herkästi sellaisia lastensuojeluilmoituksia, joista kaikki eivät johda sen enempään. Hän toteaa, että sosiaalihuollon ammattilaislle kuuluu sen arviointi, johtaako ilmoitus toimenpiteisiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toukokuun alussa Jääkiekon MM-kisojen alla Tuure Boeliuksen julkaisema Lätkäjätkä-Ville -kappale aiheutti vilkasta kommentointia. Kappaleessa lätkäjätkä Ville ihastuu toiseen poikaan. Syntyneessä keskustelussa jotkut tunnetut jääkiekkovaikuttajat asettuivat tukemaan moninaisuutta.

Tuure Boelius avautuu Vuoden homo -nimityksensä synnyttämästä kohusta Helsingin Sanomissa
Iltalehti: Lastensuojelu usutettiin vuoden homoksi valitun Tuure Boeliuksen kotiin - ´Olisi tärkeää, että ilmoituksia ei tehtäisi kiusaamistarkoituksessa´
Iltalehti / Sensuroimaton Päivärinta: Tuure, 15, tuli julkisesti kaapista ulo - lastensuojelu teki kotikäynnin
Lätkäjätkä-Ville -kappale kuumensi jääkiekon arvokeskustelua - Teemu Selänne kertoi tukevansa Tuure Boeliusta

2 kommenttia

Konservatiivikristittyjen perheisiin pitäisi pikemminkin kohdistaa lastensuojeluilmoituksia.
On yleisesti tiedetty fakta että konservatiivikristityt aivopesevät lapsiaan, harjoittavat lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja estävät lapsiaan osallistumasta kouluopetukseen. Ajoittain lapsia myös uhkaa hylkääminen ja perheväkivalta. Henkinen väkivalta on arkipäivää.

On hyvin huolestuttavaa, että konservatiivikristittyjen perheiden lapsia ei huostaanoteta heti syntyessään.
  • 2 / 2
  • xxxx
  • 29.5.2018, 13.13
"Yleisesti tiedettyjä faktoja" esittävät yleensä tahot, jotka perustavat näkemyksensä omaan uskoon ja ennakkoluuloihin ja tämä on huolestuttavaa. Tässä mielessä vähemmistöjen omat ennakkoluulot ja fobiat eivät eroa heidän "vastustajistaan".