GLAAD: hlbti-vähemmistöt aiempaa vähemmän esillä Hollywood-elokuvissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustus suurten Hollywood-elokuvayhtiöiden filmeissä vuonna 2017 oli edellisvuotta vähäisempi. Asia käy ilmi GLAAD-järjestön (Gay & lesbian alliance against defamation) selvityksestä.

Kaikkiaan 109:stä tutkitusta elokuvasta 14:ssä oli hlbti-taustainen hahmo. Vuonna 2017 sellaisten elokuvien osuus oli 12,8 prosenttia, jossa esiintyvä hahmo oli tunnistettavissa homomieheksi, lesboksi tai biseksuaaliksi. Vuotta aiemmin prosenttiluku oli 18,4. Ainoassakaan filmissä ei ollut transsukupuolista hahmoa, kun vuotta aiemmin oli yksi.

Järjestön vuosittainen Studio Responsibility Index koottiin nyt kuudetta kertaa. Ensimmäistä kertaa hlbti-taustaisten hahmojen sisältävien elokuvien prosenttiluku laski edellisvuoteen verrattuna.

Järjestö kehottaa seitsemää suurinta elokuvayhtiötä toimimaan siten, että ne saavuttavat vuoteen 2021 mennessä tavoitteen, jonka mukaan 20 prosentissa elokuvista on hltbi-vähemmistöjä edustava hahmo.

Amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Se toimii tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö myös jakaa gaalatapahtumissaan vuosittain palkintoja merkittäville mediavaikuttajille ja erilaisille mediailmiöille ja -töille joissa käsitellään hlbti-ihmisten asioita.

GLAAD´s sixth annual Studio Responsibility Index sees alarming drop in LGBTQ characters in major studio films

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!