Brittimies arvelee särkylääkkeen muuttaneen hänet homoksi

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 4

Britannialainen 23-vuotias Scott Purdy kertoo särkylääkkeen käyttämisen vieneen hänen kiinnostuksensa naisiin, mutta herättäneen kiinnostuksen miehiin.

Kyse on lääkefirma Pfizerin valmistamasta Pregabalin-nimisestä lääkkeestä. Sitä käytetään epilepsian hoitoon, aivoihin liittyvän kivun ja ahdistushäiriön hoitoon. Lääkkeen sivuvaikutuksiksi on kerrottu libidon lasku ja mielialan vaihtelut. Purdy käytti ensin toista särkylääkettä murrettuaan jalkansa mikroautolla sattuneessa tapaturmassa, mutta lääkäri vaihtoi sivuvaikutusten vuoksi helmikuussa sen sijalle Pregabalinin.

Purdy kertoi asiasta julkisesti, koska hän katsoo, että ihmisten on saatava tietää mitä lääke voi aiheuttaa. Purdy kertoo menettäneensä muutamassa päivässä lääkkeen käytön aloittamisen jälkeen seksuaalisen kiinnostuksensa naisiin, mutta mielenkiinnon heränneenkin miehiä kohtaan. Purdy myös kertoo eronneensa tyttöystävästään, jonka kanssa hän oli seurustellut puoli vuotta. Hän kertoo, ettei kokenut tyttöystäväänsä enää fyysisesti haluttavaksi. Tyttöystävän hän sanoo tienneen lääkkeen käytöstä - ja suhtautuneen ymmärtäväisesti miehen ilmoitukseen.

Purdy myös kertoo, että kiinnostus tyttöystävää kohtaan palasi lääkkeen käytön keskeyttämisen jälkeen. Arvelemastaan vaikutuksesta huolimatta Purdy on jatkanut lääkkeen käyttämistä, koska hän kokee sen saavan olonsa tuntumaan onnelliselta ja avoimemmalta seksuaalisuutensa suhteen. Hän kertoo, ettei ole vihainen, koska lääke teki hänestä sen, kuka hän on.

Brittiläinen ITV-kanavan This Morning -makasiiniohjelma haastatteli aiemmin “kuumaveriseksi heteroksi” kuvattua Purdya asiasta. Hänen kerrotaan rakastaneen naisten tapaamista. Ohjelmassa oli haastateltavana myös lääkäri Ranj Singh, joka kyseenalaistaa Purdyn käsityksen muuttumisesta. Hän uskoo miehen tunteneen aina kiinnostusta myös miehiä kohtaan, mutta kivun ohella ahdistushäiriön hoitoon käytetyn lääkkeen saaneen hänet ehkä avoimemmin hyväksymään asian. Purdy on myös kertonut myöhäisteininä suudelleensa uteliaisuuttaan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Metro UK kertoo lääkevalmistaja Pfizerin ottaneen kantaa asiaan. Se kehottaa ilmoittamaan odottamattomista sivuvaikutuksista välittömästi omalle lääkärille. Lääkevalmistaja vakuuttaa potilasturvallisuuden olevan etusijalla. Lääkkeiden turvallisuutta kerrotaan valvottavan sääntelyviranomaisten kanssa.

Metro UK: Man believes painkillers turned him gay

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • ilopilleri
  • 20.4.2018, 12.46
Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia.
Lyrican (pregabaliini) tuoteselosteessa mainitaan mahdollisena haittavaikutuksena "estottomuus", jota voi esiintyä enintään 1 potilaalla tuhannesta. "Mielialan kohenemista ja sukupuolivietin lisääntymistä" voi esiintyä enintään 1 potilaalla sadasta.
  • 2 / 4
  • homo-x
  • 29.4.2018, 9.52
Homomieskin voi sitten muuttua vaikka heteroksi kun syö tuollaista lääkettä.