Näyttelijä Cynthia Nixon pyrkii New Yorkin kuvernööriksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Cynthia Nixon palkittiin Human Rights Campaign -järjestön tapahtumassa HRC Visibility Award -tunnustuksella helmikuussa 2018 New Yorkissa (kuva: Jason Decrow / AP / Lehtikuva)

Sinkkuelämää-sarjassa Miranda Hobbesia näytellyt Cynthia Nixon pyrkii New Yorkin kuvernööriksi.

Suomessa asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Syntyperäinen newyorkilainen, 51-vuotias Nixon ilmoitti ehdolle asettumisestaan maanantaina Twitterissä ja julkaisi samalla kampanjavideonsa. Demokraatit valitsevat kuvernööriehdokkaansa syyskuussa. Kuvernööri valitaan marraskuussa. Jos Nixon tulisi valituksi, olisi hän New Yorkin ensimmäinen naispuolinen kuvernööri. Ennestään Yhdysvalloissa on seksuaalivähemmistöön kuuluva Oregonin kuvernööri Katherine Brown. Hän on kertonut biseksuaalisuudestaan.

Nixonin on kuvattu edustavan demokraatien vasenta siipeä. Hän ottaa kampanjavideossaan esiin taloudellisen epätasa-arvon, etenkin lasten kohdalla. Hän on lisäksi ottanut kantaa hlbti-kysymyksiin ja hän on nostanut julkisuudessa esiin rintasyöpään liittyviä kysymyksiä.

Nyt New Yorkin kuvernööri on demokraatteja edustava Andrew Cuomo, joka on pyrkimässä kolmannelle kaudelleen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nixonin kumppani on ollut vuodesta 2004 Christine Marinoni. He kihlautuivat vuonna 2009 ja avioituivat 2012. Parilla on Marinonin vuonna 2012 synnyttämä poikalapsi. Nixonilla on myös kaksi lasta aiemmasta avioliitosta miehen kanssa.

Sinkkuelämää (Sex and the City) -sarjan ja elokuvien lisäksi Nixon on näytellyt lukuisissa muissakin elokuvissa ja sarjoissa.

The Guardian: Cynthia Nixon announces candidacy for New York governor
HS: Sinkkuelämää-sarjan ´Miranda´ eli Cynthia Nixon pyrkii New Yorkin kuvernööriksi – olisi ensimmäinen naispuolinen ja avoimesti homoseksuaali kuvernööri
Wikipedia: Cynthia Nixon

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!