Lapin Kansaan ei kelpaa rekkarissa elävä päätoimittaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Geschwitz
  • 70

HS, IS ja IL uutisoivat juuri, että Johanna Korhosen työsuhde Lapin Kansan päätoimittajana on purettu ennen kuin Korhonen ehti edes aloittaa. Korhosen mukaan syy on se, että hän elää rekisteröidyssä suhteessa naisen kanssa. Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ei halua kommentoida asiaa. Korhonen työskenteli aiemmin Journalistin päätoimittajana.

Uskomaton juttu että tällaista tapahtuu vielä vuonna. Jos tuon syrjinnän pystyy näyttämään toteen, Lapin Kansa on liemessä. Tsemppiä Johannalle ja kumppanille!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

70 kommenttia

Näin asiasta Markkinointi & Mainontahttp://www.marmai.fi/uutiset/article143829.ece

Lesboliitto liikaa Almalle?

Lapin Kansan päätoimittajaksi äskettäin valitun Johanna Korhosen työsuhde on purettu. Korhosen Alma Medialta saaman ilmoituksen mukaan perusteena on luottamuspula.

Lähettämässään tiedotteessa Korhonen kuitenkin kertoo, että työsuhteen purkamisen tosiasiallisena syynä on hänen perhesuhteensa

- Eli se, että elän rekisteröidyssä parisuhteessa eli puolisoni on nainen.

Korhosen mukaan tilanne paljastui hänelle tämän viikon maanantaina palaverissa Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanteen, henkilöstöjohtaja Mari Vuorteen ja lakiasiainjohtaja Mikko Korttilan kanssa.

- Kolme varttia kestäneen palaverin aikana Alma Median edustajat Telanteen johdolla erittäin voimakkaasti painostivat minua vetäytymään Lapin Kansan päätoimittajuudesta. Heidän mukaansa olin ”salannut” perhesuhteeni ja näin ”pettänyt heidän luottamuksensa”, Korhonen kertoo tiedotteessaan.

Korhosen mukaan toimitusjohtaja Kai Telanne sanoi hänelle, että tieto puolison sukupuolesta olisi estänyt Korhosen valinnan Lapin Kansan päätoimittajaksi. Telanne myös ilmoitti pitävänsä asian ”salaamista” työsuhteen purkamisen perusteena. Henkilöjohtaja Mari Vuorre oli kysynyt, eikö Korhonen ollut lainkaan ajatellut, että perheensä ”voi olla ongelma” myös Lapin Kansan toimituksen henkilökunnalle.

Korhonen ilmoittaa pitävänsä Alma Median ja Kai Telanteen toimintaa paitsi lainvastaisena, myös moraalittomana ja kohtuuttomana. Hän harkitsee asian viemistä Helsingin käräjäoikeuteen.

***

Ja näin Kai Telanne vastaahttp://www.marmai.fi/uutiset/article143849.ece?s=u&wtm=marmai-01102008

Alman Telanne: "Korhonen valehtelee"

Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen mukaan Lapin Kansan päätoimittajan tehtävistä pikaiset potkut saaneen Johannan Korhosen väite, että potkujen syynä olisi hänen lesbosuhteensa, on valheellinen.

– Se on ihan potaskaa, jos hän väittää, että syy olisi se, että hän elää naisen kanssa parisuhteessa. Hän kyllä tietää todellisenkin syyn ja jos hän ei sitä nyt halua kertoa, niin en minäkään lähde sitä repostelemaan, Telanne kommentoi.

Telanteen mukaan lesbo- tai homosuhteet eivät ole Alma Medialle ongelma.

– Meillä on tällaisia ihmisiä konsernissa vaikka kuinka paljon. Me olemme hyvin avoimia tälle kysymykselle. Mutta sen sijaan kun luottamusta ei ole, niin luottamusta ei ole.
Lapin Kansan ohella liemessä lienee myös lehden omistava Alma Media, joka ei noin yleisesti ottaen ole kunnostautunut kovin edistyksellisenä firmana. Alma Median hallitus toteaa tiedotteessaan, että "sopimuksen allekirjoituksen jälkeen syntynyt luottamuspula estää Korhosen toimimisen Lapin Kansan päätoimittajana". Niin ne kökkötraktorien pohjaan kärähtäneet öljyt paljastuvat. Toivottavasti Johanna Korhosella on voimia ahdistaa Alman ylin johto selkä seinää vasten.

Alman omistamia tiedotusvälineitä ei voi varsinaisesti kuitenkaan osoitella sormella. Siitä pitävät journalistisiin periaatteisiin sitoutuneet toimittajat huolen. Alma-Median uutisvälineet ovat Lapin Kansa mukaanlukien nostaneet tämän tapauksen esiin.

Olisiko aika tuuletella ummehtuneita kabinetteja?

EDIT: Ilta-Sanomissa Telanne kommentoi Korhosen väitettä, että "ei pidä paikkansa. Se on ihan skeidaa. Hän tietää sen itsekin". Markkinointi & Mainonnan sivuilla Telanne sanoo, että "se on ihan potaskaa, jos hän väittää, että syy olisi se, että hän elää naisen kanssa parisuhteessa. Hän kyllä tietää todellisenkin syyn ja jos hän ei sitä nyt halua kertoa, niin en minäkään lähde sitä repostelemaan".