Call Me by Your Name -elokuva sai neljä Oscar-ehdokkuutta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5
Oscarit jaetaan 90. kerran 4. maaliskuuta.

Call Me by Your Name kilpailee parhaan elokuvan ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscareista. Lisäksi Timothée Chalamet tavoittelee parhaan miespääosan Oscaria ja laulu Mystery of Love parhaan laulun Ocaria.

James Ivoryn käsikirjoittama Call Me by Your Name -elokuva perustuu André Acimanin romaaniin, ja sen on ohjannut Luca Guadagnino. Elokuvan aiheena on 17-vuotiaan Elionin (Timothée Chalamet) ja 24-vuotiaan Oliverin (Armie Hammer) rakkaustarina.

Vuoden 2017 elokuvien Oscar-ehdokkuudet julkistettiin Los Angelesissa tiistaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Oscar-palkinnot jaetaan 90. kerran 4. maaliskuuta 2018 ympäri maailman televisioitavassa gaalassa.

Trans-teeman sisältävä elokuva ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan palkinnolle

Ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin saajaksi on chileläinen elokuva Una mujer fantástica (suom. Fantastinen nainen), jossa on transteema. Palkinnosta kilvoittelevat myös libanonilainen, venäläinen, unkarilainen ja ruotsalainen elokuva. Suomen Oscar-ehdokkaana oli Tom of Finland -elokuva, mutta se ei päässyt shortlistalle.

Kevään 2017 Oscar-gaalassa palkintoja kahmi Moonlight-elokuva.

oscars.org

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • Tomppa
  • 25.1.2018, 15.46
HS: Huumaava elokuva ensirakkaudesta muistuttaa, että kehomme ja sydämemme annetaan meille vain kerran – Call Me by Your Name on viiden tähden elokuva

Neljä Oscar­ehdokkuutta saanut Call Me By Your Name on unohtumaton elämys.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005538465.html
Elokuvasta Hesariin arvion kirjoittanut Jutta Sarhimaa antaa täydet viisi tähteä. HS Metro -lehteen (26.1.2018) arvion kirjoittanut Tero Toivanen on toista mieltä. Vain kolme tähteä.

Mietin, millainen merkitys kirjoittajan sukupuolella ja mahdollisesti omalla seksuaalisella identiteetillä on arvion laatuun. Voisiko heteromies antaa kahden miehen rakkaustarinasta täydet viisi tähteä. Epäilen.