Bankokin Pride

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 2

Bankokissa vietettiin viime viikolla yhdeksättä Pride-festivaalia. Lämpöä oli päivisin 33 astetta. Ohjelmaa on ollut yli viikon ajan. Viime vuonna paraati oli pieni, 600 metriä - puoli tuntia - ja on keskusteltu, mistä paraati kulkisi. Kaupungissa on kolme homoaluetta. Vain muutamat homobaarit ovat tukeneet tapahtumaa ja järjestäviä aktivisteja on vähän, vaikka Bankokissa on Aasian suurin gay-yhteisö. Sen sijaan baarit ovat järjestäneet omaa Pride-ohjelmaa. Torstaina valittiin Mr. Pride Bankok. Vielä lauantaina oli epäselvää, pidetäänkö Pride-paraatia ollenkaan. Monien tietojen mukaan sitä ei pidettäisi.

Bankok on hyvin liberaali kaupunki. Homoseksuaalisuus ei ilmeisesti koskaan ole ollut kiellettyä ja homoja suojellaan syrjintälailla. HIV on tärkeä yhteiskunnallinen kysymys, mutta sekään ei nouse erityisesti esiin pride-tapahtumissa. . WHOn mukaan virus leviää nopeimmin Thaimaassa ja Intiassa. Oletetaan, että klubeilla työskentelevillä on tietoa asiasta. Osa prostituoiduista ei kuitenkaan suojaudu turvaseksillä. Monet pojat tulevat maan köyhimmistä osista ja heille on tärkeää saada rahaa, jota he voivat lähettää kotiin omaisilleen. Sen vuoksi on tärkeämpää palvella homoja kuin miettiä turvaseksiä.
(Lähde: haastattelu Hampurin gayradiossa lauantai-iltana)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Kiitos uutisesta, tarpeellinen myös monille suomalaisille, jotka käyvät säännöllisesti tai suunnittelevat ensivisiittiä kaupunkiin. Itselläni se on vielä käymättä, ja saattaa kiinnostuksen puutteesta jäädä myös lopullisesti väliin.
Ja sitten se nipotushuomautus: oikea kirjoitusasu suomeksi on Bangkok.
Bankok näytti oudolta muodolta, mutta en tarkistanut. Tulevaisuudessa yritän muistaa, kiitos.