Vanhan Kellarin toisinto Tallinnassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 11

Tallinnassa ravintola Hong Kong heitti ulos kolme nuorta homomiestä solvausten saattelemana. "Sellaisia" ei ravintolassa haluta nähdä. Näin uutisoi tämän päivän Postimees.

Virossa ei tällainen syrjintä ole lain mukaan mahdollista.

http://www.postimees.ee/070607/esileht/siseuudised/264961.php

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

11 kommenttia

Pikainen käännös aiheesta...

Kolme nuorta homomiestä heitettiin solvausten saattelemana ulos tallinnalaisesta "Hong Kong" ravintolasta, kun ravontolan tarjoilija ei halunnut nähdä "sellaisia" ruokapaikassa.

Toukokuun lopun iltapäivänä kaksi miestä päättivät mennä ravintolaan. Noin kolmen vartin syömisen jälkeen vanhempi naistarjoilija astui heidän pöytänsä viereen ja ilmoitti, että miesten pitää välittömästi poistua ja alkoi korjata puoliksi syötyjä ruokia pois.


Tällöin miehet vaativat selitystä, mitä ei kuulunut. Tämän jälkeen tarjoilija poistui ruokien kanssa keittiöön. Nainen alkoi palattuuan kutsua miehiä homoiksi ja väitti miesten suudelleen, jonka miehet kielsivät. Tämän jälkeen tarjoilija haukkui miehiä mm. elukoiksi.

Miesten maksaessaan laskua tarjoilija jatkoi edelleen haukkumistaan ja ilmoitti hankkivansa määräyksen, että "sellaisilta" kielletään pääsy ravintolaan.

Miehet soittivat tutulleen, joka tuli neljännestunnin päästä ravintolaan keskustellaksene tarjoilijan kanssa. Tuttu osti limun ja tämän jälkeen tarjoilija saapui ja totesi venäjäksi "Vielä yksi homo", ja alkoi ahdistaa tätäkin ulos.

Miehet ilmoittivat tapauksesta viranomaisille, jotka puolestaan ottivat yhteyttä ravintolan johtoon, joka puolestaan pyysi anteeksi miehiltä. Ravintola myös tarjosi hyvitykseksi lounasta tai illallista. Ravintolan omistaja ja johtaja kertoi keskustelleensa tarjoilijan kanssa, ja lupasi ettei tällaista enää tapahdu.

Ravintolan johtajan mukaan nuoret miehet käyttäytyivät kuitenkin asiattomasti suudellessaan, vaikka ravintolassa oli sekä lapsia että vanhempia ihmisiä. Hän jatkoi, ettei hänellä henkilökohtaisesti ole mitään ketään vastaan.

Viron eduskunnan perustuslakikomission edustaja on tyytyväinen siitä, että tapaus tuli julki. Hänen mukaansa kyse on syrjinnästä. Ihminen joka sallii itselleen sellaisen käytöksen, ei kaiketi ymmärrä, mistä Viron perustuslaki puhuu ja mitä oikeuksia se suojelee.


***

Tuli mieleen ravintolan omistajan mainittua homojen suutelemisesta ja paikallaolevista lapsiperheistä/vanhuksista... Olisiko tämä pitänyt naisen ja miehen pusua sopimattomana? Onko pusun antaminen kiellettyä kyseisessä ravintolassa kaikilta? "Suudlemine keelatud"? Minä taidan jättää käymättä ensi reissulla ko. ravintolassa, kunnes omistajan näkemys selkiää...
Eestiläiset ovat joskus vuonna yksi ja kaksi harrastaneet tullissa simputtamista. Meitä meni sinne kokonainen lauma kerran, värikkäitä ihmisiä kaikki niin sitten tullissa ruvettiin tivaamaan. Onneksi tullissa sitten oli sellainen sutki mies joka huomasi, mitä on tapahtumassa ja ohjasi meidät ohi matkatavaratarkastuksen.