Tallinnan poliisilla huono asenne prideä kohtaan

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 3

Englantilainen Pink News kertoo tänään, että Tallinnan poliisilla on huono asenne Prideä kohtaan. Poliisissa esiintyy yhteistyöhaluttomuutta. Pride-kulkue on elokuun 11. päivänä, ja siihen on osallisstumassa myös suomalaisia. Viime vuonna pride-kulkueen päälle hyökättiin ja muutama ihminen loukkaantui. Nyt poliisin tiedottaja on kertonut Interfaxille, että viime vuoden kokemusten jälkeen Pride-kulkueelle pitää etsiä uusi reitti. Kulkue häiritsisi muiden ihmisten oikeutta liikkua kapeilla kaduilla.

Paraatin järjestäjä Lisette Kampus sanoi, että kokoontumisvapaus on perustuslaillinen oikeus. Paraatin järjestäjät eivät ole vastuussa siitä, mitä ulkopuoliset ihmiset tekevät. Jos joku alkaa heitellä kiviä tai kananmunia tai lyö jotain paraatin osanottajaa, se on rikos ja siitä tulee seurata rangaistus.
(PinkNews)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Viron Priden järjestäjät ovat kääntyneet presidentin, pääministerin, pormestarin, sisäministerin ja poliisin johdon puoleen ja pyytäneet tukea sille, että Pride voidaan järjestää suunnitellulla tavalla. Poliisi on vaatinut kulkuetta pois vanhan kaupungin kujilta. Poliisi on käyttänyt samoja perusteita, kuin Moskovan poliisi: kulkue ei saa häiritä muiden kansalaisten oikeuksia vapaaseen liikkumiseen.
(GayRussia)
Toivottavasti painostus tuottaa Tallinnassa hedelmää, eivätkä kaupungin ja valtion johto ala heitellä kapuloita pride-tapahtuman rattaisiin. Tulee muuten huonoa mainosta Tallinnalle. En usko, että kaupungissa halutaan päästä samaan nippuun Riian ja Moskovan kanssa.

Poliisin perustelut ovat vähintäänkin ontuvia. Onhan järkevintä järjestää kulkue nimenomaan vanhan kaupungin alueella, jossa ei häiritä esimerkiksi autoliikennettä - kun siellä ei autoilla saa huristella. Lisäksi vanhassa kaupungissa järjestetään milloin mitäkin tapahtumia, jotka varmasti vaikuttavat siellä kulkemiseen vähintäänkin yhden pride-kulkueen verran. Niiden kieltämistä ei olla kuitenkaan vaatimassa vetoamalla kansalaisten oikeuteen vapaaseen liikkumiseen? Jospa Tallinnan poliisi nyt vaikka keskittyisi miettimään, miten se saa kiviä heittelevät ja solvauksia huutelevat huligaanit pidettyä aisoissa ja lakkaisi yrittämästä estää tapahtumaa, jossa ei olla syyllistymässä mihinkään rikokseen. Neuvostoaikako se Tallinnan poliisissa vielä jyllää?

Viroa osaaville on tässä luettavaksi Tallinnan priden järjestäjien tiedote: http://www.pride.ee/?id=62


PS. Helsingissäkin kulkueen reittiä muutettiin alkuperäisestä ajatuksesta (kaiketi poliisin aloitteesta? Eikä tuloksesta päätellen pidetty päätä). Kulkue marssi katseilta piilossa Unioninkadulla, kun Pohjois-Espan ja Etelärannan kulman kautta näyttävästi kulkeminen ei sopinut. Liikenteelläkö (ratikkalinjoilla) tätä perusteltiin? Olisi kiinnostava tietää.