Maanjussille ´sulhanen´

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 12

Maanjussin morsian?


Ruotsin tv4:ssä alkaa tänään klo 21 "maanjussille morsian" –ohjelma. Yksi kahdeksasta maanjussista on homo, Peter Gustafsson. Ja tänään kuulemma kerrrotaan, että hän on yksi niistä neljästä, jotka ovat saaneet eniten kirjeitse yhteydenottoja katsojilta.

Peter Gustafsson on hevostilallinen. QX:n haastattelussa kesäkuussa hän kertoi itsestään ja odotuksistaan ohjelman suhteen.
Kuva:
http://www.qx.se/noje/8203/start-i-kvall-for-bonde-soker-fru

Peter kertoo, että hän on saanut valtavan positiivisen huomion. Hän haki ohjelmaan viime talvena. Jo kahden päivän päästä häneen otettiin yhteyttä. Tv-ryhmä tuli heti käymään, ja niin hänen, 35-vuotiaan hevoskasvattajan tie ohjelmaan alkoi. Nyt hän etsii rakkauttaan miljoonapäisen katsojakunnan edessä. Ja jos hän ei satu löytämään sydänystävää, niin ainakin hyviä kavereita. Silloin tämä seikkailu on onnistunut.

Peterillä on tilallaan 25 hevosta. Toiminta alkoi 7 vuotta sitten. Hän pitää omaa tilaansa maatilana, vaikka siellä ei olekaan porsaita , lehmiä tai traktoria. Mutta siellä on solarium, flatscreen ja verannalla pool! Äskettäin uudistetussa keittiössä Peter kertoo, että hevosten kasvatus on elämäntapa. Hän nousee joka aamu puoli seitsemältä ruokkimaan hevosia.
Peter ei vaadi uudelta rakkaudeltaan, että tämäkin olisi kiinnostunut hevosista. On hyväkin, että tämä toinen on kiinnostunut muista asioista ja näin yhdessä luodaan elämälle vankka pohja. Mutta ajokortti sillä miehellä pitää olla. Hän on huomannut, että Tukholmassa monillakaan ei ole korttia, joten hänen luokseen tuleminen voi olla vaikeaa. Peterille ei riitä pelkästään internetissä tapaaminen. Pitää kohdata myös fyysisesti. Usein, kun hän baarissa kertoo asuvansa maalla, tuttavuus kuivuu siihen.

Peter luottaa tv-firmaan, joka ohjelmaa tekee. Asiasta on puhuttu. Hän haluaisi näkyä tavallisena ihmisenä, joka asuu maalla, mutta sattuu olemaan homo. Ehkä tällä osallistumisella hän voi hivenen vaikuttaa niihin, jotka katsovat homoja vinoon. Nyt he näkevät, että homon rakkaus on ihan samanlaista kuin muukin rakkaus.

Peter kertoo, ettei hän ole sitä tyyppiä, joka ostelee kukkia. Hän mielellään istuskelee sohvalla tv:n ääressä. Mennäänkö naimisiin? Se on tärkeä asia. Hänellä on jotain hampaankolossa kristillisdemokraatteja vastaan, koska nämä eivät lainkaan hyväksy miesten liittoja, vaan leimaavat sellaiset sairaiksi. Tähän kuvaan Peter haluaa nyt vaikuttaa.

12 kommenttia

Pahoitteluni heti alkuun, että tämä menee hiukkasen sivuun aiheesta, mutta mahtunee kuitenkin tämän otsikon alle.

Peterillä on vain yksi toivomus mahdolliselle kumppanilleen, nimittäin ajokortti. Se toive on perusteltu. Aivan toisenlainen asenne oli mäännäviikolla tapaamallani Peterin ikäisellä naisella. Hänellä on ero takanaan. Nyt hän odottaa tulevalta mieheltään niin paljon merkittäviä ominaisuuksia, että minua alkoi hengästyttää pelkkä kuuntelukin. Uljas prinssi valkoisen ratsun selässä ei hänelle riittäisi alkuunkaan.

Pointtini on se, että mielestäni parisuhdetta pitäisi lähteä suunnittelemaan täysin päinvastaisella tavalla. Pitäisi miettiä, mitä minulla on annettavana tuohon tulevaan ja toivottuun parisuhteeseen. Muu (kumppanin ominaisuudet) tuleekin sitten ikään kuin lisänä.

**********

Vaeltajan tänne referoima tarina on kiinnostava ja mukavaa olisi kuulla jatkotapahtumistakin.
Illalla se alkoi. Itse en nähnyt, mutta onneksi QX raportoi.

Peter on on nyt yksi niistä neljästä, jotka ovat mukana kisassa. Hän uskoo, että tv-ruudulla hänestä syntyy varsin oikea kuva. Hän kovasti kehuu tv-tiimiä.

Juontaja Lisa Isacsson toi hänelle 137 kirjettä, joista sitten alkoi valinta. Tuontiinkin liittyi pieni episodi. Lindan piti tulla maanantaina, mutta kamera oli mennyt rikki ja ryhmä kääntyi takaisin kesken matkaa tulematta perille. Uudelleen tultiin perjantaina, joten se tapaaminen oli aito ensi tapaaminen.

Monet kirjeet olivat pitkiä, ja tuli tunne, että ehdokkaat todella yrittivät "myydä" itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Erään kaverinsa kanssa hän kävi läpi ja sortteerasi kirjeitä niin, että jäljelle jäi 20 kiinnostavinta. Ja sitten hän valitsi niistä 10 ja ne nähdään ensi jaksossa.

Kirjeitä tuli kaikenlaisilta ihmisiltä. Mukana oli 15 naista, mutta he putosivat heti. Vanhempia oli vähän, aika nuoria enemmän. Nuorin oli 17, mutta sekin putosi, koska Peter ei etsi itselleen omaa poikaa (nauraa). Oli myös "runkkukirjeitä". Nekin putosivat esikarsinnassa.

Peter kertoo, että koko touhu on ollut melkoista terapiaa. Saa olla mikä on. Ikävää aiheuttaa pettymys monille, joita hän ei valinnut, mutta se on tässä ohjelmassa ideana. Varmaan on ollut myös kyyneleitä!

--

(Vaeltajan oma huomatus: Referoin tätä aihetta, koska tv4 näkyy ainakin pääkapunkiseudulla vain maksullisena. Muutenkin olen huomannut, että ruotsin kieltä osataan yhä vähemmän ja vähemmän ja sen vuoksi olen alkanut nostaa ruotsalaisia uutisia esiin)