Merkittävin uutinen 2008

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Helsingin Sanomat kyselee päätoimittajilta sitä, mikä oli vuoden 2008 merkittävin uutinen Suomessa ja maailmalla. Anne Moilanen (jälkiviisaista tuttu) Tulva-lehdestä vastaa, että Obama ja kotimaassa vauvabuumi. Mia Koivula Iisalmen Sanomista luettelee Ahtisaaren nobelin ja USAn pankkikriisin. Elina Grunström Vihreästä Langasta pitää keskeisimpinä ilmakehän metaanipitoisuuden nousua ja metaanin vapautumista merenpohjasta.

Sari Virtanen Volttilehdestä: HLBT-näkökulmasta Lapin Kansan päätoimittaja-asia, koska Korhonen sai merkittävän tuen mediassa. Maailmalla USAn lainamarkkinoiden kriisi. City-lehden Heini Larros: Näyttelijän poika jäi hissiin jumiin. Se kuvaa, miten ahtaalla suomalaisperheet ovat ja hissiteollisuus on kohdannut kovia haasteita.

Muut vastaukset on luettava lehdestä. Jännää tietenkin, miten eri tavalla eri piireissä maailmaa nähdään. Ja "HLBT-yhteisö" - olemmeko yhteisö?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Minusta vuoden merkittävin uutistapahtuma, koska lamassa ei sinällään ole mitään uutta eikä edes yllättävää, on Kreikan kansannousu.

Korhonen ja Aalto ovat molemmat keskiluokan pandakarhuja, jotka saivat palstatilaa vain siksi, että aika moni muukin on saanut kokea irtisanomisen, YT-neuvottelut, lomautuksen tai työpaikalla savustamisen. Se oli siis ajan henkeen sopiva.

Ajan henkeen sopivaa on myös kirkon kritisoiminen Aallon yhteydessä. Itse kirkkohan selvisi kunnialla vähän alkuyskimisen jälkeen, mutta sitäpä ei noteerattu. Monelle hlbt-ihmiselle niin kuin vaikka Korhoselle, tulee potkut sormia napsauttamalla ilman mitään kristusten vetämistä mukaan.

Merkittävää on se, että tänä vuonna on varmasti demotettu hlbt-piireissä kovemmin kuin koskaan Suomessa. Selkeästi on sellainen tunne, että sivu on kääntymässä historiassa. Samanlainen tunne minulla oli joskus 1988.
No niin, väärä ketju. Viesti poistettu tästä.