Tukholman Euro Pride

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 19

Tukholmassa kolme luterilaista kirkkoa on joutunut lievän vandalismin kohteiksi. Seiniin on liimailtu lehtisiä ja maahan niitä kiinnitetty kivillä. Sanoma on selvä: Kirkko osallistuu Euro Prideen ja sitä paheksutaan. Vandaaleja häiritsevät myös naispapit ja kirkossa esitettävä kova musiikki ja tanssi. Yksi näistä kirkoista on Högalidin kirkko lähellä Tantolundenia, missä pride-tapahtumat pidetään. Tantolundenissa on myös kirkon infoteltta.
http://www.thelocal.se/13376/?referrer=http://www.ukgaynews.org.uk

Keskiviikkona aamuyöstä tapahtui taas pahoinpitely Klarabergsgatanilla. Kolme nuorta miestä solvasi ja hyökkäsi kahden homomiehen kimppuun. Vammat olivat vähäisiä. Poliisi löysi epäillyt. He ovat 17-20-vuotiaita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

19 kommenttia

Miljöpartiet järjestää tänään kansainvälisen seminaarin aiheesta: The Forces behind hate crime - how to confront them eli puhutaan viharikoksista. Yksi osanottaja on mukana tiettävästi myös Suomen amnestyn hlbti-ryhmästä.

Väkivalta on muutenkin esillä. Pride-talossa eli Sergels torgetin Kulturhusetissa vierailevat läänin poliisipäällikkö Carin Götblad ja Mikael Ekman viharikospäivystyksestä.
Viharikosseminaarin alustuspuheenvuoron pitää Suomen oikeusministeri Tuija Brax. Tämänpäiväisissä Helsingin Sanomissa (A2) on hänen kirjoituksensa ihmisoikeustilanteesta EU:ssa ja vaikeudesta saada syrjintäsuojaa ja viharikossäännöksiä koskemaan myös seksuaalisen suuntautumisen perusteella syrjittyjä ja vihattuja eurooppalaisia.

Tukholman seminaarin ohjelma osoitteessa
http://www.stockholmpride.org/en/feel/Programme/The--Green--Party--of--Sweden/The-Forces-Behind-Hate-Crime/