Obama virkaan - homovihaaja saarnaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Obama on tainnut pettää homokannattajiaan. Virkaanastumisseremonioissa tammikuun puolivälissä saarnaa evankelikaalinen pappi Rick Warren. Warren on toistuvasti asettunut vastustamaan homojen oikeuksia. Sitä paitsi hallitukseen ei tule ainoatakaan avoimesti homoa tai lesboa.

Warren on Saddlback-kikron johtaja kalofornialaisesta Lake Forestesta. Se on yksi megakirkoista. Hän oli kampanjan aikana yksi näkyvimmistä homoavioliittojen vastustajista. Obamalla oli vaalitaistelun aikana yhteistökumppanina myös gospellaulaja Donnie McClurkin. Hän kuuluu ns. ex-gay-liikkeeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Obama ja Warren ystävystyivät pari vuotta sitten, kun Obama kävi kansainvälisenä aids-päivänä Warrenin megakirkossa puhujavieraana. Obamaa alettiin pitää kristittynä ja sillanrakentajana poliittisten laitojen välissä.

Vaikka Warren vaikuttaakin ensi alkuun liberaalilta, hänen näkemyksensä ovat tiukasti fundamentalistisia. Aborttia hän on verrannut holokaustiin.

Warren osallistui laajasti Kaliformian kansanäänestykseen homoliitoista. Warren oli vastustajien leirissä. Hän on ollut suosittu, koska on luultu, että hän todella olisi demokraatti. Hän on kirjoittanut menestyskirjan päämäärätietoisesta elämästä, jossa hän puhuu köyhien ja ilmaston puolesta. Todellisuudessa hän on tiukan linjan konservatiivi. Warrenin kautta Obama ilmeisesti luo yhteistyösuhdetta maan konservatiiveihin.
Torstaina kerrotiin, että lesbo- ja homokuoro esiintyy myös virkaanastujaisparaatissa. Asiasta kertoi Catholic News Agency -nettisivusto.

Washington Blade muistaa, että Bill Clintonin virkaanastujaisissa homokuoro esiintyi reitin varrella, mutta ei itse paraatissa.