NHL-kiekkojoukkueen maalivahdin kypärässä sateenkaarilippu

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1
Vancouver Canucks julkaisi Twitterissä kuvan maalivahti Anders Nilssonin kypärästä (kuvakaappaus)

Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:ssä pelaavan Vancouver Canucks -joukkueen maalivahti Anders Nilsson on maalauttanut kypäränsä takaosaan sateenkaarilipun. Joukkueella on ollut viime vuosina edustus myös Vancouverin pride-tapahtumassa.

Ruotsista kotoisin oleva 27-vuotias Nilsson oli maalauttanut tällä kaudella kotipeleissä käyttämäänsä kypärään sateenkaarilipun, omien sanojensa mukaan "tukeakseen homoystäviään".Nyt hän on maalauttanut sateenkaarilipun myös vieraspeleissä käyttämäänsä kypärään, ja se on ensimmäistä kertaa käytössä Philadelphiassa tiistaina.Nilssonin kypärässä on myös kuva hänen kaksivuotiaasta pojastaan Miosta sekä siluettikuva raskaana olevasta vaimostaan Emeliestä - joka tosin ehti jo synnyttää Loui-pojan kaksi viikkoa sitten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuussa Vancouverin järjestyksessään 39:een pride-kulkueeseen osallistuivat Canuckseista Troy Stecher, Erik Gudbranson sekä Jake Virtanen. Virtanen on suomalaissukuinen, mutta kanadalaissyntyinen.

Vuonna 1945 perustettu Canucks on läntisen konferenssin ja Tyynenmeren divisioonan joukkue. Se liittyi NHL:ään kaudella 1970-1971. Joukkueessa pelaa myös suomalainen Markus Granlund.

You Can Play -kampanjalla parannetaan hlbti-asenteita NHL:n piirissä

Jääkiekon ja muun joukkueurheilun asenneilmapiiristä on käyty keskustelua vuosikaudet. Esimerkiksi "homotteluun" on viime vuosina puututtu tiukasti.

Keväällä 2012 käynnistyneessä You Can Play –kampanjassa Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n vaikuttajat ja pelaajat sitoutuvat "If you can play, you can play" (suom. ”jos osaat pelata, voit pelata”) –asenteeseen eli siihen, että esim. seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei ole mikään este NHL-uralle. You Can Play –kampanjassa monet NHL-tähdet esiintyvät lyhyissä videospoteissa (PSA) ja toistavat kampanjan viestiä. You Can play -kampanja on saanut tuen NHL:n johtoporrasta myöten.

Daily Hive: Canucks goalie Nilsson painted pride flag on his new mask (PHOTOS)
NHL-pelaajat hyväksyisivät homon joukkuetoverin

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Anonyymi
  • 22.11.2017, 12.47
Hieno ele Nilssonilta!

"Esimerkiksi "homotteluun" on viime vuosina puututtu tiukasti." Koskahan siihen puututtaisiin suomalaisissa kouluissa? Ehkei sitä viljellä luokkahuoneissa, mutta välitunneilla kylläkin.