ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

NHL-pelaajat hyväksyisivät homon joukkuetoverin

Sami Mollgren • 16.09.2015 14:30 • 13 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Vain yksi USA Today -lehden haastattelema NHL-jääkiekkoilija ilmoitti suhtautuvansa kielteisesti mahdolliseen homoon joukkuetoveriin. Lehti kysyi asiaa 35 Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n pelaajalta.

Suomessa USA Today -lehden uutisesta kirjoitti ensin Iltalehti.

Calgary Flamesin puheenjohtaja Brian Burke sanoo, ettei yllättänyt kyselyn tuloksesta - mutta totesi olevansa pettynyt kielteisesti asennoituvaan pelaajaan. 60-vuotias Burke arvioi, että hänen omalla sukupolvellaan oli asian suhteen ongelma, mutta asenteet ovat muuttuneet merkittävästi - vaikka NHL:ssä ei pelaakaan yhtään avoimesti homoa pelaajaa.

Burke arvioi, että ensimmäinen kaapista tuleva NHL-pelaaja saisi erittäin tervetulleen vastaanoton.

Brian Burke ja hänen NHL:n pelaajien turvallisuudesta vastaavassa toimistossa työskentelevä poikansa Patrick Burke ovat NHL:n ja laajemminkin urheilun hlbti-yhdenvertaisuutta edistävän You Can Play -järjestön perustajia. Patrick Burken jääkiekkoa pelannut poika Brendan Burke tuli kaapista vuonna 2009. Hän kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 2010.

You Can play -kampanja on saanut tuen NHL:n johtoporrasta myöten.

Brian Burke arvioi You Can Play -kampanjan muuttaneen asenteita. Burke kertoo, että ensimmäisten You Can Play -videotervehdysten kuvausten yhteydessä moni ei mukaan mahtunut pelaaja oli pettynyt. Hän kertoi tuolloin ajatelleensa, että tilanne on parempi kuin oli kuvitellut.

USA:n neljässä suuressa joukkueurheilulajeissa kaapistatulot ovat harvinaisia. Jääkiekon (NHL) ja Baseballin (MLB) piirissä kaapistatuloja ei ole nähty, mutta koripallosarjassa (NBA) pelaava Jason Collins kertoi homoseksuaalisuudestaan vuonna 2013. Amerikkalaista jalkapalloa pelaava homoseksuaalisuudestaan vuonna 2014 kertonut Michael Sam ei mahtunut hänet varanneeseen liigassa (NFL) pelaavaan St. Louis Rams -joukkueeseen.

***

Suomessa urheilun hlbti-yhdenvertaisuutta on pyrkinyt edistämään Tasavertaisen Urheilun Lupaus (TAULU) -projekti. Jääkiekon SM-liiga ei ole allekirjoittanut TAULU-projektin pyrkimyksiä, mutta jalkapallon Veikkausliiga on.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tikusta asiaa jälleen. Kauhea messu että pitäisi olla erikseen jotenkin puolesta, ettei seta leimaisi olevan vastaan. Jostain syystä vaan kala pääsee aina irti homokoukusta.

Homot eivät pelaa ja jos pelaavat, pelaavat kaapissa.

Ei heitä kenenkään tarvitse erikseen hyväksyä. Jos kaapissa pelaaminen vituttaa, tasan eivät menneet nallekarkit.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 16.09.2015 17:39
Tikustapa hyvinkin. Mailasta tai paremminkin sen varresta.

Ne jotka eivät hyväksy, oppivat kyllä pitämään asenteensa omana tietonaan.
  smo • 16.09.2015 18:05
"Homot eivät pelaa ja jos pelaavat, pelaavat kaapissa.

Ei heitä kenenkään tarvitse erikseen hyväksyä. Jos kaapissa pelaaminen vituttaa, tasan eivät menneet nallekarkit."

tjas ei tainnut ymmärtää alkuperäisen uutisen viestiä. Tuo tjasin kommentti kuvaa mennyttä maailmaa. Nykypelaajat eivät pidä homoutta minkäänlaisena kummallisuutena, joten heidät kyselyn mukaan erikseen hyväksytään eikä kaapissa tarvitse pelata. Ja vielä nallekarkitkin menevät tasan!
  JAMPPA • 16.09.2015 20:51
Nallekarkit saadaan kyllä menemään tasan, mutta se luetun ymmärtäminen ei tosiaan onnistu kaikilta yhtä hyvin.
  Public eye • 17.09.2015 00:09
Jos Pohjois-Amerikan neljästä suuresta ammattilaissarjasta katoaisi kaikki ns. vaaleanpunaiset dollarit (myös ne, joiden ei tiedetä olevan pinkkejä) tai edes iso osa niistä, seurat olisivat nykyisten massiivisten pelaajapalkkioiden kanssa talousjargonilla ilmaistuna ns. kusessa. On olemassa tieteellisesti käypiä amerikkalaisia tutkimuksia siitä, millaisia urheilukuluttajia seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat. Puhumattakaan sponsoreista, joilla vaatimustaso seuratoiminnan arvojen suhteen on kova.

Perspektiiviharha tulee siitä, että Suomessa on noin yksi täysamattilaissarja, joka sekin on jo lähes perillä ratsastaessaan auringonlaskussa. Kun maksajat (tarkoitan yleisöä, ei ylikalliin tv-sopimuksensa kanssa miinaan ajanutta Sanomaa) alkaa huveta, voidaan keskittyä valittamaan pelaajille tarjotuista eineslihapullista, mikä on tällä hetkellä kotimaisen kiekon polttavin otsikko.
  Ossi Halme • 17.09.2015 18:28
Eli voisiko sanoa niin, että liigapelaajille on edullisinta hyväksyä joukossaan homopelaajat, koska muutoin ns. pinkki raha kaikkoaa. Gay ok for pay? Kai tuokin on tapa saada hyväksyntää...
Haluaisin uskoa kuitenkin, että murros pelaajien mielissä on tapahtunut asenteissa ja negatiivisessa julkisuudessa, jota homofobiset mielipiteet saavat. Se, miksi kaapista tullaan enemmän aktiiviuran jälkeen kertoo toisesta todellisuudesta, johon ei edes mahtava pinkki dollari yletä?
  SaintJudy • 17.09.2015 18:41
Pelaajien kohdalla murros Amerikassa lienee tosiasia ja meilläkin menossa. Mutta organisaatiossa ylempänä asiat tapahtuvat hitaammin ja laskelmoidummin. Niin Amerikassa kuin täällä meilläkin.
  smo • 17.09.2015 19:08
Olikohan kielteisesti asiaan suhtautunut kenties itse homo?
  hassu kysymys (ei rekisteröitynyt) • 17.09.2015 20:53
Pinkki dollari on yksi lähestymiskulma. Monissa urheilulajeissa on myös palkattua väkeä, jolla raha ei ole ykkösmotiivi kaikessa.

Tuo uran jälkeen kaapista tuleminen on jännä ilmiö. Olen siitä puhunut joidenkin kanssa, ja yksi ammattimies sanoi että vain heillä ts. amerikkalaisessa viihdeteollisuudessa tilanne on vielä vääristyneempi: "Hollywood on täynnä homoja" eli sekä näyttelijäkunnassa että tuotantoportaassa on ei-heteroja, mutta silti ala on pitkään ollut yksi niistä, joissa kaapistatuloa on pidetty ammatillisena itsemurhana. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin jo muuttunut, ja tämä kaverini on hänkin ollut jo naimisissa muutaman vuoden ja "virantoimituksen" ulkopuolella käyttää sormusta, mutta ei ainakaan vielä ole vajonnut sille tasolle, missä perhe-elämä myydään lehdille.
  Ossi Halme • 18.09.2015 18:00
tjas se varmasti on noita aa-liikeläisiä, Mika Niikon tapaisia naisten käsilaukkujen varastajia ja naisten päälle jalkakäytävillä ajavia epämiehekkäitä miekkosia :D

Toista ovat miehekkäät homo-miehet, jotka pelaavat kovasti tosi jätkien rugbyakin, kuten Eglannissakin esim. rugbyjoukkueen kapteenina ja ammattilais-pelimiehenä

www.mirror.co.uk

www.si.com

Ja Walesin aiempi kapteeni
www.youtube.com

Ja www.theguardian.com
ja moni muu rugbyn homo-mies-huippupelaaja : )

Sillä onhan nämä tosi mairittelevaa
www.outsports.com

Heidän joukkuekaverinsa ja faninsa tykkäävät - mutta tjas&aa-laiset eivät muuhun kykene, kuin vain piipittämään ja pipertämään vain :P Mutta kuten useimmiten, homoboofikot ovat bissejä, eli miesnaismaailman väliinputoajia, niitä katkeria kaapokaarinoita.

Homomiehethän ovat heteromiehille hyvää samaan joukkueeseen, koska homomiehet eivät vie heteroilta naisiakaan www.outsports.com

bisseillä kuitenkin on se oma onnettomuutensa, kun ovat sekä homomiehille että heteroille umpikateellisia, kun eivät yhtä täysillä kykene samaan, kummankaan täyshyvään.

Kommenttia muokattu: 19.09.2015 klo 17:03
  human • 19.09.2015 16:29
Human taitaa itse olla kateellinen bimiehille heidän kyvystään rakastaa ihmisiä sukupuolesta riippumatta.
  kommentaattori (ei rekisteröitynyt) • 20.09.2015 06:13
"Olikohan kielteisesti asiaan suhtautunut kenties itse homo?"

Ei, varmasti "jumalaan" uskova niinkuin lähes kaikki homofoobikot.
  Zephyr • 21.09.2015 20:00
Homofobia ja -ongelmaisuus on yleisempää sen itsessään kieltävillä, kts. "Only gay in the village".

Uskonnolisuus auttaa toki ongelman kehittymisessä, mutta uskovaisten joukosta löytyy hämmästtyttävä määrä hienoja ihmisiä, jotka hyväksyvät homot ja seksuaalisuuden.
  hassu vastaus (ei rekisteröitynyt) • 22.09.2015 01:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy