EU sallii ihmisoikeusloukkaukset Venäjällä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

UkGayNewsin sivulla on venäläisen Teo Valentin kommentti EU:n ihmisoikeuspolitiikkaan. Jo kolmen vuoden ajan Venäjä on järjestelmällisesti estänyt kaikki gay-ihmisten mielenilmaukset eikä EU tee mitään. Venäläiset gay-aktivistit ovat lähteneet Brysseliin ja Strassbourgiin hakemaan oikeuksiaan. Joulukuussa kolme EU-parlamentaarikkoa tiedusteli, miksi gay-ihmisten oikeuksia saa loukata Venäjällä ja ottiko EU asian esille marraskuun huippukokouksessa Putinin kanssa. Vastausta ei ole tullut.

Strassbourgissa samoja asioita tiedusteltiin Euroopan neuvoston sihteeristöltä ja ihmisoikeuskomissaarilta. Vastauksia ei saatu. Sitten valitettiin Euroopan neuvoston ministerikomiteaan. Miksi Venäjä saa rikkoa sopimuksia, jotka se itse on ratifioinut.

Nyt kyselijöiden joukkoon on liittynyt luxemburgilainen meppi Jean Huss. Komitean on pakko vastata Hussille. Venäläiset gay-aktivistit eivät enää tyydy "sorry"-valitteluihin. Nyt käytetään hyväksi eurooppalaista diplomatiaa. Aktivistit ovat laskeneet, että viime vuosina Venäjä on loukannut kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia heidän osaltaan ainakin 165 kertaa.

Mitä tehdään, jos Euroopan neuvosto ei pysty hoitamaan tehtäviään? Ja mitä tehdään, jos ihmisoikeustuomioistuimessa asioiden käsittely kestää yli 5 vuotta. Onko tämä vain kansan huijaamista kauniilla lupauksilla ihmisoikeuksien totetutumisesta.

Mutta mitä Eurooppa voi tehdä Venäjälle? Kylmänä talvena ei mitään. Venäjä osaa käyttää kaasuasettaan. Mutta Georgian sota opetti, että Eurooppa on heikko myös kesäaikana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Voi olla, että gay-liike syntyi Venäjälle hieman liian myöhään. 10 vuotta sitten Venäjä olisi ollut paljon heikompi, joten silloin siihen olisi voinut vaikuttaa. Nyt, kun Venäjä on vahvempi, se voi itse valita, mitä ihmisoikeuksia se kunnioittaa.

(UkGayNews)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!