Näyttelijä Kevin Spacey kaapista, Anthony Rapp syyttää seksuaalisesta ahdistelusta 30 vuotta sitten

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 10
Anthony Rapp ja Kevin Spacey (kuva: Stephen Lovekin / AFP / Lehtikuva)

Näyttelijä Kevin Spacey, 58, on kertonut ahdistelusyytöksiin liittyvän anteeksipyyntönsä yhteydessä seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan.

Nyt 46-vuotias näyttelijä Anthony Rapp on syyttänyt Spaceyta seksuaalisesta ahdistelusta. Kertomansa teon aikaan, vuonna 1986, hän on ollut 14-vuotias ja Spacey 26-vuotias.

Spacey kommentoi asiaa sunnuntaisessa lausunnossaan. Hän kertoo, ettei muista 30 vuoden takaista kohtaamista Rappin kanssa.

- Mutta jos käyttäydyin hänen kuvailemallaan tavalla, olen hänelle anteeksipyynnön velkaa, kirjoitti Spacey.

Hän arveli käytöstään humalaisen käytökseksi, jota ei voi millään tavoin hyväksyä.

BuzzFeed Newsille antamassaan haastattelussa Rapp kertoo tapahtumista. Spaceyn työnsi luokseen kutsumansa nuoren näyttelijän vuoteeseen ja kiipesi tämän päälle. Rapp kertoo pitäneensä tapauksen sisällään tähän päivään asti, vaikka se on hämmentänyt häntä syvästi.

Nyt hän kertoo rohkaistuneensa käsittelemään muitakin asioita elämässään ja mainitsee itsestään liikkuneista huhuista. Spacey kertoo läheistensä olevan tietoisia suhteistaan niin miesten kuin naistenkin kanssa. Hän kertoo aikovansa olla asian suhteen rehellinen ja tutkia omaa käytöstään.

Sosiaalisessa mediassa on hermostuttu Spaceyn toiminnasta. Hänen on arvioitu tarkoituksella kääntäneen huomion kaapistatuloonsa, sen sijaan, että olisi selkeästi vastannut syytöksiin alaikäisen seksuaalisesta ahdistelusta.

Rapp oli aloittanut näyttelemisen jo yhdeksänvuotiaana. Hänet tunnetaan esimerkiksi Rent-musikkaalista ja Star Trek -sarjasta. Rappin elämänkumppani on näyttelijä Rodney To.

Spacey puolestaan on Oscar-palkittu näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja. Hänet tunnetaan esimerkiksi elokuvista Epäillyt (1995) ja American Beauty (1999). Vuonna 1999 hän sai tähden Hollywood Walk of Famelle.

BuzzFeed: Actor Anthony Rapp: Kevin Spacey Made A Sexual Advance Toward Me When I Was 14
PinkNews:

10 kommenttia

Minusta tällaista kateellisten outtaamista, kun keksitään tai valehdellaan( mustamaalataan). Kukaanhan ei voi kiistää, kun tyyppi ei ole koskaan puhunut tapahtuneesta kellekään, mikä myös herättää epäilemään, että valhetta koko juttu. Halutaan tuhota toisen ura ja kerätään huomiota...todella ilkeätä ja laskelmoitua.

Nyt naiset tekevät tätä samaa menestyneille ja rikkaille miehille. He haluavat päättää kuka saa tehdä töitä....jos homot kertoisivat kaikki jutut mitä naiset tekevät mm. minua yksi akka lääppäilee koko ajan duunissa ( mä en tiedä miksi ), niin pitäisi perustaa uusi naisvankila. Naisethan kostaa sen homoille, jos niiden flirtti ei pure, koska niiden itsetunto ei kestä sitä.

Kommenttia muokattu: 30.10.2017 klo 22:31