Pride väritti lauantai-iltapäivänä Lahden keskustaa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Lahti Pride 2017 -kulkue valmiina lähtemään matkaan.

Lahdessa lauantaina järjestetty pride-kulkuee keräsi Lahden keskustaan hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuuden tukijoita. Kulkueeseen ja sen jälkeiseen puistotapahtumaan osallistui noin 300 henkeä.

Kulkue alkoi järjestäytyä kaupunginkirjaston viereiseen puistikkoon alkuiltapäivästä. Saimaankatua pitkin kello 14.30 liikkeelle lähtenyt kulkue eteni Aleksanterinkadulle, jota pitkin marssi kulki noin kilometrin mittaisen matkan läpi keskustan.

Kulkueen vaatimuksena oli "Translaki, nyt!" ja samalla se muistutti, että "Lahessa et oo kylän ainoo homo". Kulkue muistutti myös, että "Rakkaus kuuluu kaikille - Lahti kuuluu kaikille". Sekä Lahtea että kirkkoa kehotettiin tulemaan ulos kaapista.

Jalkarannantietä myöten kulkue jatkoi matkaansa Pikku-Vesijärven rannalla järjestettyyn piknik-henkiseen puistopiknikille. Lahden Setalla oli paikalla teltta, jossa oli esimerkiksi mahdollista liittyä yhdistyksen jäseneksi. Kaupan oli myös erilaisia yhdistyksen kannatustuotteita.

Piknikin ohjelma ei ollut Lahden Setan järjestämää, vaan puistossa järjestettiin samalla Inspis-tapahtuma, jonka kanssa Lahden Seta teki yhteistyötä. Tapahtumassa esiintyi esimerkiksi Paljasjalkainen.

Lämpimän hautova sää muuttui kulkueen aikana heikoiksi sadekuuroiksi. Puistopiknikin aikana sadekuurot kastelivat yleisöä jo enemmänkin, mutta myöhemmin aurinkokin taas paahtoi.

Lahden kolmas pride-tapahtuma

Maanantaina 7. elokuuta käynnistynyt pride-viikko jatkuu sunnuntaihin. Viikon varrella on ollut erilaisia ryhmätapaamisia, seminaareja ja viihteellisempääkin ohjelmaa.

Tapahtuman järjestäjä on Lahden Seta ry.

Päijät-Hämeen pääkaupungissa vietettiin pride-tapahtumaa ensimmäisen kerran talvitapahtumana tammi-helmikuun vaihteessa vuonna 2014. Talviurheilukaupunkina tunnetun Lahden ensimmäisen priden teemanan oli tuolloin tasa-arvo urheilussa. Toisen kerran Lahdessa järjestettiin pride elokuussa 2016.

lahtipride.fi

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta