Tubettaja Tuure Boelius julkaisi ensisinglensä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5
Tuure Boelius palkittiin Vuoden homo -tunnustuksella helmikuussa 2017 (kuva: Oskari Sarjakoski)

Vuoden homoksi helmikuussa 16-vuotiaana valittu Tuure Boelius on julkaissut Eikö sua hävetä -nimisen ensisinglensä. Youtube-kanavalleen 120 000 tilaajaa kerännyt Boelius vihjaisi jo alkuvuodesta levytyssopimuksesta.

Kappaleen sävellyksestä ja sanoituksesta ovat vastanneet Aku Rannila ja Saara Törmä, ja myös Boelius on ollut prosessissa mukana. Tuottajina ovat KOI-yhtyeen Tido ja Minna Koivisto. Kappaleen varsinainen ensiesitys on sunnuntaina 13.8. Helsingin Hartwall Arenalla Youtube-yhteisön tapahtumassa Tubeconissa.


Sosiaalisessa mediassa aiemminkin aktiivisena ollut Boelius julkaisi 14-vuotiaana heinäkuussa 2015 ensimmäisen Youtube-videonsa, jossa hän kysyi "Olenko homo?" - ja kertoi, ettei koe olevansa homo - mutta sanoi myös, ettei 14-vuotiaana tiedä, mitä aikuisena tulee olemaan.

Boelius päätti ensimmäisen Youtube-videonsa kehotukseen olla oma itsensä, välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat - teemaan, joka tulee esiin myös nyt julkaistussa kappaleessa.

Marraskuussa 2016 Boelius tuli 15-vuotiaana julkisesti kaapista otsikolla "Olen homo." julkaisemallaan Youtube-videollaan. Vaikka Boelius kertoo olevansa välittämättä törkypalautteesta, jännitti homoudesta kertominen kuitenkin. Hän kertoo eniten jännittäneensä sukulaisten ja muiden reaktioita - jotka ottivat asian kuitenkin hyvin vastaan. Tuntemattomilta tullut palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää - mutta ilkeitä nimettömiä kommentteja on esimerkiksi Youtube-kommenteissa runsaasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Syksyllä 2016 Boelius oli valittu myös nuoren Touko Laaksosen rooliin Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -näytelmään. Näytelmä sai ensi-iltansa tammikuussa. Ruotsalaisen QX-julkaisun järjestämässä Gay gaalassa Boelius sai yleisöäänestyksen perusteella Vuoden homo -tunnustuksen. Tapaus nostatti myös kohun, kun perussuomalaiskansanedustaja Jari Ronkainen peräänkuulutti lastensuojelulta puuttumista tapaukseen.

Tuure Boelius Youtubessa
Gaygaala: Vuoden homo on Tuure Boelius

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • aikuisten oikeesti
  • 12.8.2017, 1.27
Siis oumaigaad, mua kyllä myötähävettää lähinnä niiden aikuisten (?) ihmisten puolesta, jotka ovat lähteneet mukaan tähän hyväksikäyttöön.
En nyt kuitenkaan usko, että kukaan jää nuolemaan näppejään, joten "hyväksikäytöstä" puhuminen ei ehkä ole ajankohtaista.