Seksiturismin Marokko

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

Ylellinen huoneisto Marrakeshissa. Nuoret tytöt tanssivat aamutunneille saakka. Sitten he piehtaroivat lavalle heitettyjen rahojen seassa. Mutta vasta tämän jälkeen alkaa tosityö. 21-vuotias Fatima kertoo, että hän on yhdessä ystävättärensä Naiman kanssa erikoistunut Lähi-Idästä tuleviin arabituristeihin. Työ on hieman kuin orjuutta, mutta nuo asiakkaat maksavat paremmin kuin eurooppalaiset.

Saudi-Arabiasta, Kuwaitista tai Arabiemiraateista tulevat turistit ovat kiinnostuneita tytöistä, mutta heillä on kiinnostus myös miehiä kohtaan. Mitä nuorempia miehiä, sitä parempi. Marrakesh ja Agadir ovat kansainvälisen seksiturismin kohteita.


Kuuluisalla Sadunkertojien torilla on silmänkääntötemppujen tekijöitä, akrobaatteja ja eksoottisia eläimiä. Mutta torilla on myös baareja, joissa turistit löytävät naisten lisäksi myös miesprostituoituja. Yksi heistä on Anas, 16-vuotias poika. Joka ilta hän saapuu tänne etsimään ulkomaisia asiakkaita. Asiakkaita hän löytää enemmän kuin olisi tarve. Poikia etsivät miehet huomaa jo heti ensi silmäyksellä. Anan palvelukset maksavat 100-500 dirhamia. Jos on hyvä tuuri, joku haluaa hänet jopa pariksi päiväksi. Siitä ansaitsee paremmin.

Marrakeshista on tullut homoturistien suosikkipaikka, vaikka homoseksuaalisuus onkin kiellettyä. Saksalaisturisti sanoo, että siellä vallitsee eroottinen miesyhteisön ilmapiiri. Ketään ei häiritse, jos miehet kulkevat käsi kädessä tai suutelevat toista poskelle. Seksi on halpaa ja sitä on kaikkialla saatavissa. Monista marokkolaisista se on myös hauskaa. Näillä marokkolaismiehillä on usein vaimo ja lapsia kotona.

Monet Marrakeshin ulkomaiset turistit ovat ostaneet vanhan asunnon ja remontoineet sen. He ovat homoja ja he tulevat Espanjasta, Ranskasta, Englannista ja USAsta. Heillä on orientaalisia cocktailpartyja ja päivällisiä. Heitä palvelee vähäpukeinen palvelushenkilökunta. Hieman nahkaa tai fantasiaunivormuja. Homoturisteille on syntynyt oma seksiteollisuus. Pojat tulevat köyhistä kylistä ja he haluavat helppoa rahaa elääkseen hyvin ja elättääkseen perheensä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Köyhyys ajaa prostituutioon. Seksi nuorten ja lasten kanssa on saavuttanut Marrakeshissa valtavat mittasuhteet, vaikka suojaikä on 18 vuotta. Poliisi on luonut pedofiileja vastaan toimintaryhmän ja monia ulkomaalaisia on vangittu. Lastensuojelujärjestön puheenjohtaja kertoo, että on selkeät hinnastot. Mitä maksaa 10-vuotias ja mitä 12-vuotias. Mitä nuorempi, sitä kalliimpi. Kansainväliset halpalentoyhtiöt lennättävät isot määrät turisteja Marokkoon. Esim. Espanjasta sinne pääsee 35 minuutissa.

Seuraava kohde, johon turistit ryntäävät, on Tanger. Luultavasti mukana tulevat myös seksituristit. USAlainen turisti kertoo, että maassa on vahva kaksinaismoraali. Muissakin maissa on seksiturismia ja pedofiilejä, mutta Marokossa se korostuu, kun sinne on niin helppo päästä länsimaista.

Tämä artikkeli on lyhennelmä tänään ilmestyneestä sveitsiläisen vasemmistolaisen Die Wochenzeitung-lehden artikkelista. Se keskittyy vain miesprostituoituihin. Naisprostituoiduista yleensäkin puhutaan hyvin vähän arabimaissa, vaikka heitä siellä on runsaasti.

Audio
Äänikuva Agadirista: Heräävä aamu, taustalla meren jatkuva kohina (1 min)

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Jasu
  • 17.4.2009, 2.10
Kömpelö ja kauhisteleva artikkeli kertoo aivan erilaisesta Marrakeshista, missä minä puolisoni kanssa olen käynyt. Minulle Marrakesh oli yllättävän rento ja rauhallinen kokemus.
Olen asunut Egyptissä ja matkustellut Marokon lisäksi muissa Maghreb-maissa ja toisissa Välimereen liittyvissä arabimaissa. Monessa niistä olen kohdannut aikamoisen häiritsevää seksuaalista "tarjontaa". Olen ollut viisas/pelkuri/tyhmä/nuori/köyhä tms. mutta en ole käynyt koukkuun. Marokossa kukaan ei ole minua lähestynyt.
Eräs tuttavani käy säännöllisesti Tunisiassa, ja kertoo käyttävänsä juuri uutisessa mainitun kaltaisia palveluita. Marokko on hänen mielestään takapajuinen junttila.
Ihana sitten niin. Marrakeshissa olin hämmästynyt siitä, ettei kukaan juuri tyrkyttänyt mitään. Pari paikallista työtuttavaa kertoi, että siellä on valtiollisella urakalla yritetty saada kaupustelijoita tajuamaan, etteivät turistit pidä häsläämisestä.
Näytti tehonneen.
Epäilimme, että meissä oli jotain vikaa, kunnes aivan viimeisen päivän viimeisenä hetkenä tallustimme pois Marrakeshin torilta. Ja puskista kuului: "Hash? Sex?"
Alkuperäistä juttua lukiessa tuli vahva tunne, että homot ja pikkupoikia etsivät pedofiilit oli otettu silmätikuiksi. Heteromaailman vastaavat ilmiöt sivuutettiin alkulauseen jälkeen täysin.