Uinnin MM-kisat: Ari-Pekka Liukkonen finaalissa kuudentena

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Ari-Pekka Liukkonen oli 50 metrin vapaauinnin finaalissa lauantaina klo 18.30. Kahdeksan huippu-uimarin joukossa Liukkonen ui kuudenneksi. Finaaliin pääseminen oli hänelle suuri voitto.


Uinnin 50 metrin pikamatkalle on tyypillistä, että siinä ei hengitetä kertaakaan. Sadalla metrillä joutuu vetämään henkeä.

Naisuimarit Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta selvisivät lauantaiaamun karsinnassa välieriin. Välierät uidaan myöhemmin lauantai-iltana.

Helsingin Sanomien haastattelussa Ari-Pekka Liukkonen kertoi hieman liikkuvasta elämästään. Hänet valittiin kevään vaaleissa Jyväskylän kaupungin valtuustoon. Ville Niinistö ja Touko Laakso olivat Jyväskylän torilla puolueteltalla ja houkuttelivat Liukkosen vihreisiin. Vihreistä tuli Jyväskylän valtuuston suurin puolue.

Hän on paljon matkoilla ja kertoi matkustamiseen liittyvistä ongelmistaan. Pituuden vuoksi hän ei mahdu normaalille istuimelle vaan hänelle tilataan aina EXIT-paikka. Joskus hän on joutunut istumaan tavallisella paikalla, jalat käytävällä. Joskus hän on saanut istua matkustamohenkilökunnan paikalla ja joskus jopa lattialla lähtöjen ja laskujen aikana.

Liukkonen on ollut mukana rakentamassa kauppaketju Lidlin tukemaa Lidl All Stars -urheilijaohjelmaa. Hän sanoo, että yritykset tarvitaan vahvemmin mukaan urheilun tukemiseen, jotta yksilöurheilu voisi jatkossa menestyä.


PÄIVITYS klo 19: Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta eivät selvinneet finaaliin naisten 50 metrin rintauinnissa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!