Berliinissä ranskalainen homo imaami pitää perjantairukouksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Viime viikkoina kohua aiheuttaneessa liberaalissa Ibn-Rushd-Goethe -moskeijassa Berliinissä saarnaa tänään Pariisista tullut homo imaami Ludovic-Mohamed Zahed . Hän puhuu islamista ja homoseksuaalisuudesta. Hän kuvaa itseään ranskalaiseksi muslimiksi, joka on homo ja feministi. Hänen tavoitteenaan on, että näistä asioista voidaan puhua avoimesti.

Zahed avasi viisi vuotta sitten Pariisiin liberaalin moskeijan, johon myös homot ja lesbot olivat tervetulleita ja naiset ja miehet voivat tulla samaan saliin. Zahed itse on kotoisin Marokosta ja hän on naimisissa miehen kanssa. Hän kiertelee maailmalla esitelmöimässä liberaalista ajattelutavastaan, ja hän on usein noussut uutisotsikoihin. Vuonna 2014 hän oli Tukholman Pridessä vihkimässä homo- ja lesbopareja yhdessä kristillisten pappien kanssa.

Kesäkuussa Berliiniin avattiin uusi liberaali Ibn-Rushd-Goethe -moskeija ranskalaisen moskeijan malliin. Moskeijan perustaja sai kuitenkin heti tappouhkauksia ja hän on poliisin erityissuojeluksessa.

Saksan moskeijoissa suhtautuminen homoihin on ollut hyvin ristiriitaista. Jotkut moskeijat ovat avanneet oviaan homoille ja lesboille avointen ovien päivinä. Viime vuonna Hampurissa muslimien keskusjärjestö halusi tukea ihmisten omaa päätöstä omasta elämäntavastaan ja ilmoitti osallistuvansa Hampurin CSD-paraatiin. Samanaikaisesti joissakin moskeijoissa ympäri maata käy imaameja, jotka saarnaavat hyvin perinteisesti ja ovat homovihamielisiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Nyt kun keskustellaan siitä, pitäisikö Helsinkiin perustaa suurmoskeija niin sehän olisi oikein hyvä asia, jos ko. moskeija edustaisi yllämainittuja moskeijoita. Saataisiin Suomen muslimiyhteisöönkin taottua järkeä.

Kommenttia muokattu: 28.07.2017 klo 20:18