Lohjan pride keräsi väkeä piknikin merkeissä Aurlahden rantaan

  • Uutinen
  • Pride
  • Mikko Kivinen
Lohjan ensimmäinen pride järjestettiin piknikin ja jatkobileiden merkeissä. Tapahtumaa olivat järjestämässä (vasemmalta oikealle) Mirva Lehtonen, Nina Weckström ja Nea Weckström. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Lohjan historian ensimmäistä pridea vietettiin lauantaina 15. heinäkuuta piknikin ja jatkobileiden merkeissä.

Kello 14 jälkeen väkeä alkoi kerääntyä Aurlahden rantaan. Iltapäivästä ohjelmaa oli koko perheelle. Paikalla oli mahdollisuus esimerkiksi pelata pihapelejä, osallistua perhelavatansseihin sekä talutusratsastukseen ja seurata tankotanssiesityksiä. Lisäksi tarjolla oli pop up -syötävää.

Lohjalla lukuisat paikalliset yritykset ja muut toimijat olivat tavalla tai toisella lähteneet mukaan tukemaan pridea. Pride piknikin viralliset jatkot käynnistyivät illalla kello kymmeneltä Nightclub Exitissä.

Piknikillä oli mahdollisuus ostaa myös sateenkaariteemaista tavaraa. Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Lohjalla lukuisat paikalliset yritykset ja muut toimijat olivat tavalla tai toisella lähteneet mukaan tukemaan pridea. Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Ranneliike.netin haastattelema Nea Weckström, Lohja Priden ideoija, kehittelijä ja yksi järjestäjistä, kertoo tapahtuman synnyn taustaksi sen, että kaupungissa ei ole ollut käytännössä mitään hlbti-vähemmistöihin kuuluville suunnattua toimintaa tai tekemistä.

Nyt toteutetun pride-tapahtuman lisäksi aikeissa on kehitellä alueelle pysyvämpääkin toimintaa, palveluita ja tapahtumia. Tarkemmin Weckström ei vielä tiennyt sanoa, syntyykö Setan paikallisjärjestö vai jotain muuta.

Weckströmin mukaan ilmapiiri ja asenteet Lohjalla ovat hlbti-vähemmistöjen kannalta myönteisiä. Hänestä kaupungissa vähemmistöillä on tilaa olla ja elää - toisaalta hlbti-vähemmistöt ovat olleet varsin vähän esillä. Palautteen pridestä hän kertoo olleen hyvin myönteistä ja negatiivisten kommenttien määrä on laskettavissa yhden käden sormilla.

Lohjan kaupunki ei ole ollut erityisesti mukana priden toteuttamisessa, mutta lupa käyttää rantaa on saatu kaupungilta.

Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net
Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net

Lohja Pride Facebook sivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!