Hampurissa raju viikonloppu G20-kokouksen ympärillä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Nämä idylliset takapihat löytyvät kilometrin verran St. Paulista pohjoiseen. Alunperin työläisille rakennettu alue on muuttanut ulkonäköään. Nyt täällä riehuivat katutaistelut. Osoite: Wohlwillstrasse.

Hampurissa kokoontuivat maailman tärkeimmät valtionjohtajat ja pääministerit G20-kokoukseen. Lehtitiedot ja tv-uutiset kertovat valtavista mellakoista. Myös rauhanomaisia mielenilmaisuja oli. Huippukokouksessa ei puhuttu ihmisoikeuksista.


Lehtitietojen mukaan mellakointi levisi laajalle alueelle Hampurissa. Mm. satama-alue, St. Paulin alue ja sen pohjoispuolla olevat entiset työläiskapunginosat olivat taistelutantereena. Ns. autonomiset, anarkistsiset, antifasistiset ja antikapitalistiset ryhmät vastustavat maailman todellisten johtajien hierarkista valtaa, joka monissa maissa pyrkii estämään kansalaisten ruohonjuuritason verkostoitumista. Maailman kriisejä on paljon: ilmastokriisi, finanssikriisi, pakolaiskriisi, jne. Aktivistit käyttivät mielenosoituksistaan nimeä ”Welcome to Hell”.


Hampurissa oli laaja mielenosoituskielto, mutta sitä lievennettiin. Mielenosoittajat syyttävät poliisia väkivallan lietsomisesta. Merkel antoi kiitoksia poliisin johdolle.

Mukana laajassa mielenosoitusaallossa oli myös queer-ryhmiä. Saksalainen Queer-feministinen liittouma on ollut mukana WELCOME TO HELL -mielenosoituksissa. Lauantaina julistuksessaan he syyttivät poliiseja väkivallan käynnistämisestä ja lietsomisesta. Tämän ryhmän jäseniä oli mukana muurilla, joka pakotilanteessa kaatui ja alle jääneet loukkaantuivat pahasti.

Näin queer-ryhmä perustelee osallistumistaan: Maailmassa on parhaillaan sotia ja aseellisia konflikteja: esim. Syyria, Irak, Kurdistan, Ukraina. 65 miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan, Välimerellä hukkuu pakoon pyrkiviä. Rasismi ja avoin vihamielisyys vieraita kohtaan lisääntyy Euroopassa. Ilmaston lämpeneminen pahentaa tilanneta, mutta edelleen esim. valkoisessa talossa istuu ilmastonmuutosskeptikkoja. Maailma jakaantuu entistä pahemmin rikkaisiin ja köyhiin.

Queer-feministien logo ja kotisivun kuva

Väkivaltaa vastustavat spekuloivat, että tämä tapahtumasarja tietää Saksan Vihreille ja Linke-vasemmistolle vakavaa tappiota syksyn parlamenttivaaleissa. Keskiluokkaiset ihmiset toivovat rauhallista elämää kauniissa kaupungissaan.


Gay20-huippukokous

Hampurissa järjestettiin myös rauhanomainen tapahtuma, ”Gay 20 huippukokous”. Se oli protesti G20-huippukokouksen asialistaa vastaan. Jäjrestäjinä olivat ainakin Hampurin Pride ja Amnesty. Tapahtuma oli Spielbudenplatzilla Reeperbahnin vierellä. Tapahtuma oli perjantai-iltana 7.7.2017. Puheissa muistutettiin, että ympäri maailmaa ihmisoikeudet ovat huonossa tilassa: Indonesia, Bangaldesh, Turkki, Venäjä, USAn uudet vallanpitäjät, Saudi-Arabia, jne.

Gay20-"huippukokous" St. Paulin kaupunginosassa perjantai-iltana

Saksalainen kansnaedustaja Volker Beck puhui ja muistutti, että ihmisoikeudet eivät olleet G20-kokouksen työjärjestyksessä. Rauhaa maailmaan ei synny ilman ihmisoikeuksien kunnioittamista. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat ihmisoikeuksia. Varoittavana esimerkkinä on Turkki, jossa homot, lesbot ja transihmiset eivät voi turvallisesti kokoontua. Istanbulin Pride hajotettiin raakaa väkivaltaa käyttäen. Venäjällä ei saa julkisesti puhua homoseksuaalisuudesta. Putinin tulisi muistaa, että kiellot ovat vastoin kansainvälisiä sopimuksia. Volker Beck lähetti viestin G20-johtajille: rakkauden vuoksi ihmisiä ei pitäisi tuomita vankeuteen. Saudi-Arabia on esimerkki maasta, jossa homosuhteista saa kuolemantuomion. Asekauppa tällaiseen maahan pitäisi lopettaa.Vainotuille ja pakoon lähteneille tulee turvata inhimillinen kohtelu. Nämä viimeiset terveiset lähtivät Merkelille. Volker Beckin viesti mellakoijille: Lopettakaa väkivalta, se ei auta. Mutta erimieltä saa olla g20-johtoa vastaan.

Kansanedustaja Volker Beck puhumassa. Viimeksi hänet kukitettiin Saksan parlamentissa, kun avioliittolaki meni äänestyksessä läpi kesäkuun alkuouolella. Juuri nyt hän sanoi kiiruhtavansa Kölnin CSD-tapahtumaan. Kuva Youtubesta

https://www.youtube.com/watch?v=TmdhAHfyQAI


Drag-tähti Olivia Jones näyttää mallia

Poliittisesti aktiivinen hampurilainen drag-tähti Olivia Jones ilmoitti jo etukäteen, että Trumpilla on porttikielto hänen baariinsa. Se on Trumpille no-go-area. Sen sijaan Merkelin hän toivotti tervetulleeksi pistäytymään. Merkel ilmoitti, ettei ehdi, koska hän joutuu antamaan aikansa Trumpille.

Drag-tähti Olivia Jones baaarinsa ovella: näille herroille on porttikielto: Trump, Putin, Erdogan

Trumpin porttikielto johtuu siitä, että suvaitsemattomuttta ei suvaita Olivia Jonesin baarissa. Se koskee kaikkia populisteja, autokraatteja ja despootteja. Heille on lähestymiskielto. Samanlainen kielto on koko St. Paulin alueella Vladimir Putinille ja Recep Tayyip Erdoğanille.

3 kommenttia

Ah! Äärivasemmistolaiset ja heidän "poliisi lietsoi väkivaltaa"-lauseensa, joka kuullaan aina jokaisen heidän järjestämänsä "mielenosoituksen" eli oikeammalta nimeltään mellakkansa yhteydessä. Säälittävää porukkaa.

Kommenttia muokattu: 09.07.2017 klo 14:33
Sunnuntaina 9.7.2017 alkuillasta Helsngin Sanomat kertoo, että vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto tuomitsevat väkivaltaisuudet Hampurin G20-kokouksen ympärillä. Suomesta Hampurissa oli vasemmistonuorten delegaatio, jonka 10 jäsenestä kaksi oli vihreitä nuoria. Heidän osallisuudestaan väkivaltaisuuksiin ei ole tietoa.

Hyvin monenlaisia kansalaisjärjestöjä oli mukana suurissa mielenosoituksissa. Monet mielenilmaukset, kuten gay20 -kokoontuminen olivat rauhanomaisia. Suomesta oli mukana muitakin kuin poliittisten nuorisojärjestöjen jäseniä.

Kommenttia muokattu: 09.07.2017 klo 18:20