Kansanedustaja Sari Tanus (kd): "Tosiasiallisesti pride itse edustaa suurta suvaitsevattomuutta"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 34
Facebook-päivityksessään kansanedustaja Sari Tanus (kd) katsoo, että kaikkien ihmisten ihmisoikeuksia kannattava ei mitenkään voi kannattaa pridea.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus kirjoittaa Facebook-sivullaan priden tosiasiallisesti edustavan "suurta suvaitsevattomuutta, sanan ja mielipiteen ilmaisun rajoittamista, eri lailla ajattelevien mollaamista ja syrjimistä".

Tanus kirjoittaa käsityksensä kommenttina jakamalleen Aito avioliitto ry:n puheenjohtajana toimivan Susanna Koivulan blogikirjoitukselle. Koivula on otsikoinut kirjoituksensa "Pride ja suuri sumutus", ja hän kritisoi tekstissään sitä, että prideen liitetään ihmisoikeudet. Hänen mielestään kyse on politiikasta. Koivula kritisoi myös sitä, että monet toimijat - kuten poliisi, ammattijärjestöt ja opetushallitus - ovat asettuneet tukemaan pridea ja siihen liittyviä asioita, josta Koivula käyttää nimitystä "sateenkaariagenda".

- On aivan käsittämätöntä, että niin monet järjestöt ja vieläpä yhteiskunnan viralliset tahot liputtavat sen nimiin. Kokonaisvaltainen ymmärrys on kyllä totaalisti sumentunut, kirjoittaa Tanus kommentissaan.

Tanuksen mielestä Pride rajoittaa jokaisen ihmisen ainutkertaisen ihmisarvon, kaikkien tasa-arvoiseuuden, samalla viivalla olemisen sekä sanan ja mielipiteen ilmaisun vapauden "vain samoin ajatteleville, heidän rajoittunutta aatetta kannattaville".

- Joka kannattaa kaikkien ihmisten ihmisoikeuksia, ei mitenkään voi kannattaa pridea!, päättää Tanus kommenttinsa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Koivula puolestaan katsoo, että "seksuaalisuus ei ole ihmisessä ihon värin kaltainen ominaisuus eikä sukupuolen ns. korjaaminen ole sekään ihmisyyden perusteella vaadittava tai annettava oikeus". Hänen mukaansa "Ihmisen kiinnostuksen kohteet tai kokemukset eivät ole siis laskettavissa ihmisoikeuksiksi". Lisäksi hänen mukaansa "sateenkaariliikkeen asiasta ei ole koko kansan asiaksi, sillä se ei tarjoa vakaita puitteita perheelle tai kestäviä rakennusaineita ihmisen terveelle sukupuoli-identiteetin kasvulle saati edistä lapsen ihmisoikeuksia".

Sari Tanus tuki vahvasti Aito avioliitto ry:n toimintaa avioliittolain uudistuksen vastustamisessa.

Susanna Koivulan blogi Uuden Suomen Puheenvuorossa: Pride ja suuri sumutus
Miltei sata henkeä osoitti Helsingissä mieltä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan

34 kommenttia

Tuolla porukalle ei ole mennyt kovin kummoisesti, mitä tulee heidän ajamiinsa sateenkaari-ihmisten oikeuksien rajoittamisiin. Esimerkiksi tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan heidän ankarasta vastustuksestaan huolimatta. He eivät myöskään saa sellaisia kannattajajoukkoja liikkeelle, kuin vaikkapa Pride-kulkue.

Kyllä tuossa tilanteessa on ymmärrettävää, että heitä harmittaa ja julkisuudessa pitää asiasta edelleen kitistä. Oi voi, voi sentään!
Fiksumpi tietysti nyt harrastaisi itsetutkiskelua huomattuaan että muu yhteiskunta kuplansa ulkopuolella ei ole ihan samaa mieltä