Rami Kiiskinen on Mr. Gay Finland 2017

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Mr. Gay Finland 2017 Rami Kiiskinen (kuva: Leo Koivistoinen)

Helsingissä ravintola dtm:ssä torstai-iltana järjestetyssä finaalitapahtumassa on valittu järjestyksessään kahdeksanneksi Mr. Gay Finlandiksi helsinkiläinen 20-vuotias Rami Kiiskinen.

Nykyään Helsingissä asuva Kiiskinen on kotoisin Pohjois-Karjalan Liperistä, ja taustaltaan hän on puoliksi virolainen. Harrastuksiin kuuluvat kuntosali, maalaaminen, pyöräily ja pihatyöt.

- Haluan levittää sateenkaaritietoutta ja -ymmärrystä useiden erilaisten kulttuurirajojen yli. Vähemmistöjen sisällä on vähemmistöjä, jotka tarvitsevat erityisen paljon tukea. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kuurot, maahanmuuttajat, pakolaiset ja muut yksilöt tarvitsevat rohkeutta kantaa ylpeänä sateenkaarilippua sekä yhteiskunnassa että oman vähemmistönsä osana, kertoo Kiiskinen.

Toiseksi sijoittui riihimäkeläinen 29-vuotias Ari Helenius ja kolmanneksi helsinkiläinen 23-vuotias Juha-Pekka Juntunen. Yleisön suosikki on hämeenlinnalainen 21-vuotias Jani Laakso.

Kaikkiaan yhdeksän ehdokasta tavoitteli Mr. Gay Finland 2017 -titteliä.

Kilpailun voittajan perintöprinsseineen valitsevaa tuomaristoa johti Euroviisu-kommentaattori ja mediahahmo Mikko Silvennoinen. Muina tuomareina toimivat Marry Me -kappaleestaan tuttu Krista Siegfrids, mallikonkari ja Suomen Huippumalli haussa -tuomari Juri Silvennoinen, Miss Suomi 1996 ja Miss Universum 1996 -kilpailun toinen perintöprinsessa Lola Odusoga, YouTubesta tuttu Henry Harjusola sekä Westerbackin toimitusjohtajana toimiva koru- ja kelloasiantuntija Niilo Mellenius.

- Rami haluaa mister-vuotensa aikana puhua vähemmistöjen vähemmistöistä, sillä Rami on itse ylpeästi homo, viittomakielinen ja puoliksi virolainen. Hän on myös karismaattinen esiintyjä. Eli kerrassaan valmis paketti!, avaa päätuomari Mikko Silvennoinen raadin perusteluista.

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan tekstiviestillä, ja Äänestyksen tuotto lahjoitetaan HeSetan Together-työlle, jossa järjestetään vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakija- ja pakolaistaustaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Kilpailun juonsi ToosaTV:stä tuttu drag-kuningatar NikoLa.

Vuonna 2010 ensimmäiseksi Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen. Vuonna 2011 tittelin sai Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala, vuonna 2014 Peter Linden, vuonna 2015 Aku Raita ja vuonna 2016 Marko Fali.

Päivitys klo 7.37: lisätty kuvagalleria sekä Kiiskisen ja Silvennoisen kommentit.
Päivitys klo 12.40: korjattu tietoja tuomareista; Hunksien Jucci joutui perumaan mukanaolonsa tuomaristossa. Westerbackin Karja Warbornin asemesta tuomarina oli saman yrityksen Niilo Mellenius.

mrgayfinland.fi
Mr. Gay Finland 2017 -finalistit julkistettu
Noora Kalpio on Miss Gay Finland 2017

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!