ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Mr. Gay Finland 2017 -finalistit julkistettu

Sami Mollgren • 05.06.2017 10:42 • 22 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Mr. Gay Finland 2017 -finalistit (kuva: Mikko Wivolin / Mr. Gay Finland)
Mr. Gay Finland 2017 valitaan Helsinki Pride -viikon aikana, torstaina 29. kesäkuuta. Kahdeksannen kerran jaettavasta tittelistä kilvoittelee yhdeksän finalistia.

Mr. Gay Finlandin tittelistä kisaa vuonna 2017 yhdeksän kilpailijaa:

Aki Turtiainen (27, Helsinki)
Ari Helenius (29, Riihimäki)
Jani Laakso (21, Hämeenlinna)
Jere Klemetti (20, Hyvinkää)
Juha-Pekka Juntunen (23, Helsinki)
Markus Saaranen (22, Tampere)
Nico Saloranta (22, Helsinki)
Rami Kiiskinen (20, Helsinki)
Riku Yökallio (32, Helsinki)

- Mr. Gay Finland on Helsinki Pride -viikolla järjestettävä kilpailu, jossa valitaan vuodeksi Suomen fiksuin ja persoonallisin homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä. Kilpailuun ovat tervetulleita eri-ikäiset, -kokoiset ja -näköiset homomiehet, todetaan kilpailun verkkosivulla.

- Mr. Gay Finland on paljon enemmän kuin vain komeuskilpailu – ulkoisen komeuden lisäksi huomioidaan erityisesti osallistujien sisäistä komeutta!

Kilpailun voittajan perintöprinsseineen valitsevaa tuomaristoa johtaa Euroviisu-kommentaattori ja mediahahmo Mikko Silvennoinen. Muina tuomareina toimivat Marry Me -kappaleestaan tuttu Krista Siegfrids, mallikonkari ja Suomen Huippumalli haussa -tuomari Juri Silvennoinen, Miss Suomi 1996 ja Miss Universum 1996 -kilpailun toinen perintöprinsessa Lola Odusoga, YouTubesta tuttu Henry Harjusola, Scandinavian Hunksista tuttu José ”Jucci” Hellström sekä Westerbackin toimitusjohtajana toimiva koru- ja kelloasiantuntija Katja Warborn. Kilpailun juontaa ToosaTV:stä tuttu drag-kuningatar NikoLa.

Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Tekstiviestiäänestys kestää finaali-iltaan saakka. Äänestyksen tuotto lahjoitetaan HeSetan Together-työlle, jossa järjestetään vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakija- ja pakolaistaustaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Vuonna 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen, vuonna 2011 Jussi Laitinen, vuonna 2012 Janne Tiilikainen, vuonna 2013 Aleks Vehkala, vuonna 2014 Peter Linden, vuonna 2015 Aku Raita ja vuonna 2016 Marko Fali.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siinä missä Miss Gay "kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä", Mr Gay tittelistä kilvoittelee yhdeksän finalistia pelkästään tittelin perässä?
   (ei rekisteröitynyt) • 05.06.2017 15:06
Huh huh, vuosi vuodelta synkemmäksi vetää. Onko tässä homouden koko kuva, puhuuko karsinnan tehneiden miesmaku vai eivätkö muunlaiset vaivaudu? Kaikki samasta muotista, kukaan ei erotu mitenkään. Voi hell...
   (ei rekisteröitynyt) • 05.06.2017 18:30
Noi turbohuulet ei varsinaisesti komista ketään.
  Salty Dog (ei rekisteröitynyt) • 06.06.2017 00:42
Tjoo... Aika samasta puusta on kundit veistetty. Oishan siellä voinut olla edes YKSI nelikymppinenkin joukon jatkeena ;o)
  RoN_08 • 06.06.2017 02:49
Joopa joo, totta puhutte - tai kirjoitatte - tuossa edellä.
Kieltämättä kaipaisi vähän miehekkäämpää otetta kilpailijoilta, ainakin mikäli tuo kuva kertoo jotain oikeasti.
  Jacob (ei rekisteröitynyt) • 06.06.2017 10:03
Sellainen faktahuomio tuohon kisaan, tänäkin vuonna kisaajien osalta (vaikka jotkut taas ehkä vetävät herneensä neniinsä), että tuossa kisassahan kisaamassa on ollut myös ei-homoja, eli biseksuaalejakin - ja on jopa taidettu ainakin kerran MrGay-tittelin saajaksi valitakin biseksuaali. Eli aikamoisen suvaitsevainen kisa tosiaan ;)

Merkille pantavaa tosiaan se, että miksi iäkkäämmät ja muuntyyppiset miehet ovat niin arkajalkoja, ettei heissä ole miestä ottamaan osaa Mister-kisaan? Noh, ehkä he ovat suuntautuneet enempi nillittämään siitä että nuoremmissa on enempi Mister-reippautta.

Noista tämän vuoden kandidaateistahan tuo yli 3kymppinen Rikuhan vaikuttaisi ehkä potentiaalisimmalta voittaja-ainekselta, kun jos ajattelee Ranneliikkeessäkin viime aikoina olleita uutisointeja ja kommentointeja niissä

www.mrgayfinland.fi

Kommenttia muokattu: 06.06.2017 klo 13:34
  human • 06.06.2017 13:06
Maahanmuuttaja- ja turvapaikansaaneissa homo-miehissä on kyllä tosi monella tapaa miehekkäitä ja monenikäisiä miehiä. Harmi vain että heitä pelottaa liika julkisuus, sukulaistensa takia, eivätkä todennäköisesti sen vuoksi lähde osallistumaan tuohon MrGay Finland -kisaan. Samoinhan on aika lailla muissakin maissa, Ruotsissakin. Toki muille kisaajille helpotus, sillä maahanmuuttajat ovat ainakin miehekkyydessä homoinakin kärkiuokkaa - sillä vainomaissa heillä ei ole ollut hinkua omaksua maneereja ja kliseitä.

Hieno ja arvokas asia se, että MrGay Finland -puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan HeSetan Together -työhön, jossa järjestetään vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille lhbtiq-ihmisille.
Tuohon työhön ja turvapaikanhakijoiden elämänkokemuksiin ja -vaikeuksiin tutustuneena voi täydellä sydämellä sanoa että tukirahat menevät todella hyvään tarkoitukseen. Useampikin turvapaikanhakija ja saanut on kertonut että Together-ryhmän toiminta on heille kuin läheisperhe ... kun kun he ovat menettäneet pakomaissaan läheisensä tai läheisensä ovat heidät hylänneet, jopa vihaavat ja jopa ovat uhanneet surmata heidät. Silloin lähimmästukea todella tarvitaan, jotta jaksaa elämässä eteenpäin, turvallisemmassakin maassa.

Kommenttia muokattu: 06.06.2017 klo 13:53
  human • 06.06.2017 13:20
Ei ole aavistustakaan, että millaista väkeä (ja kuinka paljon) tuota titteliä tavoittelemaan oli hakenut. Mutta niin se vaan on, että yksi tykkää yhdenlaisesta ja toinen toisenlaisesta.

Minua jäi vaivaamaan edellisessä kommentissa yksi asia. Kerrotko human, että millainen on mainitsemasi monella tapaa miehekäs mies? Lähinnä tulevia vuosia ajatellen; jos vaikka joku moisenlainen innostuisi.
  smo • 06.06.2017 14:07
Faktahuomiona voisi olettaa biseksuaalien olevan homoja miehekkäämpiä, jos sellainen MrGay Finlandiksi asti on valittu - jos nyt ky. kilpailu on miehekkyyskilpailu. Aika hassua tosiaan on se, että ns. miehekkäät homot eivät uskalla kilpaililla, meneekö siinä miehekkyys ja maine kun moiseen ryhtyy?
   (ei rekisteröitynyt) • 06.06.2017 18:39
Ihmiskuntalais-humania kiihottaa kliseisesti miehekkäät miehet kun sitä ei itse ole. Peruspsykologiaa.
  Zephyr • 06.06.2017 19:40
smo:lle niistä monella tapaa miehekkäistä miehistä, maahanmuuttaja- ja turvapaikanhakijoissa esim. rotevat leppoisat karhumiehet, tai ruumiillisen työn teosta hyväkroppaiset, tai parrakkaan hymyilevät, tai vaikkapa pidemmät aasialaiset jne.

Mitenkäs Zephyrillä menee siellä trans-drag -kisoihin soluttaumisissaan?
Puristaako mekkosi liikaa että hengellisyytesi kanssa tekee taas tiukkaa?
Vai oletko vihkiytynyt ihan persupsykologiaan vakiuskonnollisesti?
  human • 06.06.2017 21:00
ei rekisteröityneeltä tahtoisin kysyä, että millä olettamuksella biseksuaalit olisivat "homoja miehekkäämpiä"?
  smo • 06.06.2017 22:02
" (vaikka jotkut taas ehkä vetävät herneensä neniinsä) "

Human hyvä, oli loputtomasti nillittänyt täällä biseksuaaleja milloin mistäkin, kuten myös muita seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjä. Herne on omassa nenässäsi, tai Valavuorta lainaten jossain muualla.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 07.06.2017 01:08
Ainahan Mr. Gay Finlandiin on suurimmaksi osallistunut vähän neidemmän puoleista porukkaa, mutta tänä vuonna kattaus on tosiaan poikkeuksellisen yksipuolinen. Harmillista, mutta myöskin ymmärrettävää.
  Is • 07.06.2017 04:56
SMO: Olisiko tuossa "ei rekisteröityneeltä" kommentissa ollut hieman ironiaa, vaikka hieman lienee sisältävän totuuden siemenen: biseksuaalit usein eivät mieti miehekkyyttä ja tunne tarvetta korostaa tai ylikompensoida sitä samalla tapaa kuin homoseksuaalit.
   (ei rekisteröitynyt) • 07.06.2017 14:45
Olisi kiva tosiaan jos kaikki ehdokkaat eivät olisi stereotyyppisiä neiti-homoja. Minä en ole sellainen eikä ole puolisonikaan, tuollaisten takia emme liiku homopiireissä.
  Mikko (ei rekisteröitynyt) • 07.06.2017 17:59
Mielestäni tällaiset kisat vääristävät julkista kuvaa homomiehestä ja lesbonaisesta. Eivät kaikki homomiehet ole nuorehkoja ja solakoita. Meitä on pulleita, partaisia, tätä valikoimaa reippaasti vanhempia, ja joilta löytyy runsain mitoin kilpailun peräänkuuluttamaa sitä sisäistä komeutta.
  JuhaniV • 07.06.2017 18:54
Tämänkin kilpailun alkuperäisenä inspiraationlähteenä lienee perinteiset missikisat, joissa tunnetusti kilpailijoina on nuoret ja nätit. Tuskin kukaan väittää että Miss Suomi -kilpailijatkaan olisivat kattava otos Suomen naisista.

Mr Gay Finland finaali järjestetään taas DTM:ssä, jonka kohderyhmään kuuluvat nimenomaan nuoret ja nätit.

Maailmalla ja Suomessakin järjestetään myös Mr Bear, Mr Leather ja Mr ties mitä kilpailuja. Tämä on siitä kiva maa että kuka tahansa voi kerätä porukan kasaan ja pitää oman Mr kilpailunsa ja nauttia.
  irednoW (ei rekisteröitynyt) • 08.06.2017 00:40
Mr/Miss kisoissa on toki viihdearvonsa jollekin, rahaakin näytetään keräävään hyväntekeväisyyteen. Edustaako valittu kruunupää sitten seksuaali/sukupuolivähemmistöjä muutamaa haastattelua pidemmälle, se on jäänyt hieman hämäräksi. Kuten missikisoissa, maailmamanparantamisesta tässäkin kilpailussa on kysymys - helpommin tämä tapahtuu kaiketi uimapukukierroksella? Paremmuusjärjestys näyttää olevan jonkinlainen panettavuusjärjestys ainakin kun näitä kommentteja häpeäkseen lukee, ja lukiessa ihmettelen miten sinne ylipäätään saadaan ketään osallistujia. Samaan aikaan vaaditaan homoille oikeuksia, tasa-arvoa ja hyväksyntää, toisaalla erotellaan normaalit neideistä, bisset homoista, naiset miehistä, aidot vääristä jne... Nuoruus lienee yksi kritiikin aihe, ihmettelen vain miksi meitä vanhempia ei sitten kiinnosta osallistua lihamarkkinoille, vaikka katettu pöytä muuten näyttää kiih..nnostavan. Ehkä olisi rehellisempää laittaa pystyyn pelkään ulkonäköön keskittyvätkeskeiset tissikisat, onhan noita homoja muunkinlaisia/kokoisia/karvaisia/partaisia, mitä tämän vuoden "kattaus" ja "valikoima" antaa osoittaa...

"Olisi kiva tosiaan jos kaikki ehdokkaat eivät olisi stereotyyppisiä neiti-homoja. Minä en ole sellainen eikä ole puolisonikaan, tuollaisten takia emme liiku homopiireissä."

Omanlaisensa stereotyyppi Mikko puolisoineenkin on, milloin eivät osallistu Prideen, ei tasa-arvoa edistäviin kynttilämielenosoituksiin. Julkisuudessa on aina vääränlaisia neitihomoja, he ovat niitä oikeita - syntymähomoja, joille oma homous ei ole ongelma, vaan se muiden.

HeSetan Together-työtä voi tukea myös äänestämättä.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 08.06.2017 16:01
Odotukseni Mr. Gay Finlandeille on ollut laadukas edustaminen julkisuudessa ja meille tärkeiden asioiden tuominen näkyville eri yhteyksissä ja medioissa. Onhan tuo titteli jonkinlainen ilmoitus henkilön parhaimmuudesta vertaistensa joukossa (primus inter pares).

Mielestäni tuohon tavoitteeseen on yltänyt vain Kenneth Liukkonen. Kukaan hänen jälkeensä ei havaintojeni mukaan ole yltänyt lähellekään Liukkosta.

Jos kantani tarvitsee säätämistä, lisää argumentteja vain näkyviin!
  JuhaniV • 08.06.2017 21:34
"Tavishomo" Kenneth Liukkonen (SDP*) tuli julkisuuteen kisan kaytta, ja hän onnistui käyttämään saamansa huomion edukseen tittelistään huolimatta: huomionarvoisempaa on nimen perässä esitetty puolue, johon hän kuuluu, ei vuosien takainen titteli. Kevään kuntavaaleissa hänelle oli teemoina vanhempien tuki, taidekasvatus tarhaan ja ulkoliikuntapaikkojen kunto.

vaalikone.yle.fi
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 08.06.2017 22:00
Oli ihmisnäyttely mikä hyvänsä aina ehdokkaat on veistetty samasta puusta, ei kai esim. Miss Suomi-ehdokkaidenkaan ole tarkoitus olla läpileikkaus kaikista Suomen (hetero)naisista, miksi tämänkään pitäisi olla muuta? Vaikka mielelläni minä olisin nähnyt edes yhden Tom of Finland -tyypin...
  Jontsu (ei rekisteröitynyt) • 29.06.2017 20:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy