Varsovan pride-marssi järjestettiin lauantaina

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Varsovassa järjestettiin pride-marssi lauantaina. Kulkueeseen osallistui tuhansia ihmisiä. Arviot vaihtelevat 5 000 ja 30 000 välillä mm. sen mukaan, lasketaanko myös kulkuereitin varrella olleet tukijat mukaan.

Kulkueessa oli mukana monia eurooppalaisia poliitikkoja. Ulkomailta Prideen osallistuneita poliitikkoja olivat Cecilia Malmstroem, Ruotsin Euroopan asioiden ministeri, Saksan Vihreiden puheenjohtaja Claudia Roth ja hänen puoluetoverinsa Volker Beck, sekä Espanjan sosialistien kansanedustaja Pedro Zerolo. Kulkue sujui tietojen mukaan varsin rauhallisesti, ja poliisi toimi asiallisesti. Paikalla oli myös joitain satoja vastamielenosoittajia.

Tällä hetkellä pride-tapahtuman talous on huonossa jamassa ja sen järjestäjä saa osakseen uhkailuja seksuaalisen tasa-arvon vastustajilta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puolassa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten asema on vaikea. Maan valtaapitävät eivät halua edistää vähemmistöjen oikeuksien parantamista, vaan lietsovat puheillaan vihaa vähemmistöjä kohtaan. Yleinen mielipide maassa on myös kielteinen vähemmistöjä kohtaan. Tuoreen mielipidekyselyn mukaan 53 prosenttia puolalaisista pitää homoutta syntinä ja 58 prosenttia haluaisi kieltää pride-paraatin. EU-parlamentti on kiinnittänyt huomion maan opetusministerin Roman Giertychin haluun kieltää keskustelu homoseksuaalisuudesta kouluissa. Hänen mielestään se on "homopropagandaa".


Lähteet:
- Varsovan Pride 2007
- www.paradarownosci.pl (tapahtuman viralliset sivut)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!