Poliisi mukana Helsinki Priden paraatissa virka-asussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Poliisiauto Helsingissä Vaasanaukiolla.

Poliisi on yhdenvertaisuusvaltuutetun kutsumana mukana Helsinki Pride 2017 -tapahtuman 1. heinäkuuta järjestettävässä paraatissa viranomaisten ajoneuvossa, kertoo Yle. Kulkueen jälkeen poliisi on tavattavissa viranomaisten yhteisessä neuvontapisteessä tapahtuman puistojuhlapaikalla.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Måns Enqvist perustelee Ylelle kulkueeseen osallistumista huolella myös seksuaalivähemmistöihin kohdistuvista viharikoksista. Viharikosten määrä on ollut lisääntymään päin. Hänen mukaansa viharikosten tunnistamiseen ja torjumiseen on panostettu entistä enemmän.

Ylelle Enqvist sanoo, että kulkueeseen virka-asussa osallistuvat poliisit ovat työtehtävissä, osa yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämässä ajoneuvossa varsinaisessa kulkueessa ja osa muuten aiempien vuosien tapaan kulkuetta turvaamassa.

Vapaa-ajallaan kulkueessa marssivat poliisit eivät saa esiintyä virka-asussa, vaan silloin on oltava siviilivaatteeissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhdenvertaisuusvaltuutetun järjestämässä viranomaisten ajoneuvossa ovat mukana myös valtioneuvoston kanslian, Kelan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Maahanmuuttoviraston edustajia.

Yle: Poliisi osallistuu ensimmäistä kertaa virkapuvussa Helsinki Pride -kulkueeseen: ´Kannamme huolta viharikoksista´
helsinkipride.fi
Helsinki Pride -tapahtumaa vastaan puuhataan mielenosoitusta

1 kommenttia

Hieno homma!