ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Pride -tapahtumaa vastaan puuhataan mielenosoitusta

Sami Mollgren • 13.06.2017 17:18 • 11 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA
Helsinki Pride 2017 -tapahtuman pride-kulkue järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta. Pride-tapahtuman vastustajat aikovat järjestää pride-kulkueen lähtöpaikkana toimivan kansalaistorin liepeillä pride-tapahtumaa vastustavan mielenosoituksen.

Sosiaalisessa mediassa julkaistussa kutsussa todetaan esimerkiksi, että "seksuaalisuuden pitäisi olla yksityinen asia eikä sitä saisi pakkosyöttää julkisilla marsseilla kaupungin keskustassa". Lisäksi todetaan, että "missään nimiessä lapsia ei pitäisi sotkea homojen- ja transujen äärijärjestöjen agendaan".

Nimellä Stop Helsinki Pride! toteutettavan mielenosoituksen järjestäjiksi ovat ilmoittautuneet Marco de Wit ja Mari Kosonen. Ilmoituksessa korostetaan mielenosoituksen laillisuutta ja rauhanomaisuutta.

Järjestäjät ovat kirjoittaneet, että Facebook oli poistanut tapahtumasivun muutaman tunnin kuluttua julkaisusta, ja sen vuoksi tapahtumailmoitus on julkaistu myös VKontakte-yhtisöpalvelussa ja Suomalaiset Ensin -keskustelupalstalla.

Helsinki Pride -tapahtumaa vastustavaan mielenosoitukseen liittyvässä sosiaalisen median kommentoinnissa on ollut esillä esimerkiksi ilmaisu "homosaatio", jota käytettiin myös Helsingissä vuonna 2013 järjestetyn Hetero Pride -tapahtuman yhteydessä. Sen viestien pääsisältö järjestäjien t-paitojen selkäpuolen tekstien mukaan oli "Seis homosaatiolle - Perhearvot kunniaan". Paitojen rintapuolella luki "Julkihetero - Hetero Pride 2013".

Helsinki Pride 26.6.-2.7.2017

Helsinki Pride -viikkoa on perinteisesti vietetty juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tänä vuonna avajaiset ovat 26. kesäkuuta ja päätöspäivä on 2. heinäkuuta. Pride-viikko huipentuu lauantaina 1. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen, johon on viime vuosina osallistunut useampi kymmenen tuhatta yhdenvertaisuuden kannattajaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
de Witin (oliko oikein taivutettu?) ja porukoidensa aika taitaa käydä pitkäksi. Muutakin pitää keksiä kaljanjuonnin lisäksi. Facebook-ryhmässä näyttävät riehuvan tutut AA hysteerikot. No, rauha heillekin. Hyvää mieltä ei taatusti löydy.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 13.06.2017 18:37
Tuo Marco de Wit pikkuporukoineenhan plagioi suoraan Britannia first -liikkeen toimintatapoja kaikinpuolin (uhkailut ja kiristykset ja väkivaltakin), joten ei britanniasta (ja ties mistä venäjältä käsin) plagioitu puuhansa vaikuta suomalaiselta tippaakaan.

Poliisi varmasti huolehtii tuon pikkuporukan valvomisen, mutta toki eritoten Priden puistotapahtumassa kannattaa katsoa, jos niitä sinne koettaa soluttautua räyhäämään, kuten tuo Marco de Wit:n porukka lähes päivittäin käy haukkumassa ja koettamassa provosoida Rautatientorilla turvapaikanhakijoiden mielenilmaustaltalla, etenkin haistattelemassa siellä piipahtaville naisille.

Todellisuudessa Marco de Witin kaavailemien yhteisoperaatioiden kaduille jalkautuvia jatkeita ei riitä kuin hajanaisesti. Suomalaiset eivät oikein innostu, kun Marco de Wiit raivouskoissaan suutuspäissään haukkuu koko kansan juopoiksi ja typeryksiksi.

Kommenttia muokattu: 13.06.2017 klo 20:50
  human • 13.06.2017 20:43
Marco de Witt on äärioikeistolaisen Suomi ensiksi -porukan johtohahmo. Jos oikein muistan, ko. pumppu ilmaantui julkisuuteen taannoisen Forssassa asuneisiin turvapaikanhakijoihin kohdistuneen häirinnän yhteydessä. Marco de Witt oli organisoimassa rähinöitä.

Marco de Witt on pomona myös Rautatientorin maahanmuuttoa vastustavassa mielenosoituksessa - jota vastaan toinen äärioikeistolainen porukka äskettäin osoitti mieltään.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 14.06.2017 01:03
Vastamielenosoituksen Facebook-sivu poistettu ilmiantojen perusteella(mm minun).
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 14.06.2017 12:55
"Suomi ensin" -poppoo käyttää venäläisten VKontakte -verkostopalvelua :D

En yllättynyt. Korjataanko nimi mieluummin oikeaan muotoonsa eli "Venäjä ensin", koska Venäjältä rahoituksensa saavia ja putin-trolleille läheistä sukua olevia putinistejahan tuo koko poppoo (eli muutama kymmenen elämänkoululaista) on.

Paikalle saapuu varmaan runsas kymmenkunta paidasta tursuavaa karvaista kaljamahaa juomaan viinaa ja örveltämään jotain hupaisia iskulauseita :D
  ._. • 14.06.2017 14:56
Oletan, että iskulauseet ovat alatyylistä ölinää.

Toivon, että hlbti-väki ei provosoidu "raivokkaaksi" ja saa siten aikaan vastamielenosoituksen arvoa suurempaa hässäkkää.

Ja ._. en lähtisi arvioimaan ihmisiä ulkoisen olemuksen perusteella.
  smo • 14.06.2017 15:03
".. Järjestäjät ovat kirjoittaneet, että Facebook oli poistanut tapahtumasivun muutaman tunnin kuluttua julkaisusta, ja sen vuoksi tapahtumailmoitus .."

Facebook poistaa tätänykyä kaikki ilmoitukset, joista tulee valituksia. Sillä ja sen moderaattoreilla ei ole mahdollisuutta käydä läpi kansallisen politiikan kiekuroita. Riittää, kun mainitsee sopivat avainsanat, jotka ilmeisesti joku on maininnut.

Oletettavasti taustalla jyllää algoritmi, joka laskee "luotettavuuspisteitä" tahosta riippuen. Muutaman, vuodesta 2008 linjoilla roikkuneen kansalaisaktivistin toimesta voidaan poistella vähän kaikenlaista. Facebook on kasvanut liian suureksi, jotta sitä voitaisiin manageroida ihmisvoimin.

Saksan ajama feikkiuutislainsäädäntö kerää myös hedelmiään. Yhä useampi siirtyy mainittuun Vkontakteen, Baiduuseen tai mitä näitä Euroopan ulkopuolisia sosiaalisen median platformeja nyt onkaan. Pelkästään Vkontakte tarjoaa palveluitaan yli 80 kielellä ja jäseniä sillä on yli 400 miljoonaa (Venäjän asukasluku 150 miljoonaa).
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 16.06.2017 00:20
Toivon, että tuo mielenosoitus järjestetään, koska sitä kautta saamme kenties lisää tietoa suomalaisesta oikeistoradikalismista. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten monet niistä tulevat paikalle, jotka käyttävät teeskenneltyä huolta homojen oikeuksista lyömäaseena maahanmuuttajia vastaan. Äärioikeistohan on ollut kovasti kiinnostunut homojen oikeuksista aina, kun puhutaan maahanmuuttajista, mutta sympatia loppuu kuin seinään, kun siirrytään tämän aihepiirin ulkopuolelle.
  Masa • 22.06.2017 00:00
Poliisi on määrännyt Suomi ensin -leirin purettavaksi tänään klo 18 mennessä, syynä juhannuksena tapahtunut väkivalta. Leirin katsotaan olevan välittömäksi vaaraksi yleiselle turvallisuudelle. www.is.fi

Varmaan tulee marttyyri-valitusta ja itkupotkuraivareita.
  smo • 26.06.2017 15:50
Häätö livenä Twitterissä: twitter.com

Hienoa että lentävät pois! Olen fillaroinut salilta leirin ohi päivittäin, aikamoista roskasakkia koko porukka.
  Zephyr • 26.06.2017 16:48
Päivittäinen työmatkani kulkee Rautatientorin kautta. Olin ihmettelemässä tuota häätötouhua aiemmin illalla. Olin aistivinani pientä kitkeryyttä "Suomi ensin" -väen taholta.
  smo • 26.06.2017 21:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy