Arja Juvonen jättäytyy perussuomalaisten ja "loikkareiden" ulkopuolelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Kansanedustaja Arja Juvonen ei jää perussuomalaisiin eikä liity loikkareihin. Juvonen oli ainoa perussuomalainen, joka tasa-arvoisen avioliiton äänestyksessä marraskuussa 2014 äänesti Timo Soinin torjuvaa linjaa vastaan. Juvonen äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, ja eduskuntaryhmän silloinen puheenjohtaja Jari Lindström lupasi, että Juvosta ei rangaista.

Mm. Helsingin Uutiset kirjoitti 28.11.2014: "Juvonen ei totellut Soinia". Sosiaalisessa mediassa Juvosta kiiteltiin yli puoluerajojen.

Toisen kerran Juvonen äänesti Soinin linjaa vastaan helmikuun 17. päivänä 2017. Silloin äänestettiin Aito Avioliitto -kansalaisaloitteesta. Kolme perususuomalaista äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta: Tiina Elovaara, Arja Juvonen ja Ville Tavio. Muutamaa päivää myöhemmin heille tuli puolueesta huomautus. Soini perusteli Ylelle: – "Kun kuulutaan puolueeseen, noudatetaan puolueen ryhmäpäätöksiä. Jos niin ei tehdä, siitä rangaistaan".

Näistä kolmesta rangaistusta Tiina Elovaara erosi perussuomalaisista ja on mukana irtautuneiden ryhmässä. Hän valitti tv-haastattelussa menettäneensä poliittisen kotinsa ja edustavansa liberaaleja näkemyksiä. Vuonna 2014 hän ei ollut vielä kansanedustajana, joten hän ei ollut silloin äänestämässä avioliittolaista.

Ville Tavio ei eroa perussuomalaisista, koska hän lakimiehenä pitää Perussuomalaisten puoluekokouksen toimintaa täysin laillisena. Tavio valittiin eduskuntaan ensi kerran 2015.

Espoolainen Arja Juvonen on toiminut 24 vuotta Espoossa perushoitajana ja vanhustenhuollossa. Helsingin Sanomat arvioi, että Juvonen on nähnyt työssään, kuinka moni vanhus on elänyt sukupuolisen suuntautuneisuutensa takia piilossa. Juvonen sanoo HS:lle, että hän ajattelee myös kolmea lastaan. Hänen mielestään heidänkin pitää elää suvaitsevaisemmassa maailmassa.

Nyt voidaan näiden kolmen perussuomalaisen ja myös Soinin kohdalla pohtia arvoja: Soinilla katolisena ihmisenä ihmisarvo alkaa hedelmöittymisestä ja eikä pääty lainkaan (keskustakonkari Risto Volasen blogin mukaan, Soinin omassa plokissa sanaa 'arvo' ei viime päivinä ole mainittu)). Siihen liittyy jako kahdenlaisiin ihmisiin: on miehet ja naiset ja on heteroseksuaalinen avioliitto. Muunlaiset arvot johtavat puolueen julistamiin rangaistuksiin.

1 kommenttia

Hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen (ps) käsittelee puolueen repeämistä blogissaan, esimerkiksi Lännen median kesäkuun alun jutun näkökulmasta; suunnitelma toimenpiteistä oli jo sen varalle, että Halla-ahosta tehdään puolueen puheenjohtaja.

Ronkainen pohtii kirjoituksessaan sitä, millä perusteella "loikkareita" värvättiin mukaan. Hän arvioi esimerkiksi, että "Arja Juvonen ei loikkareille kelvannut todennäköisesti homoavioliittokantansa vuoksi, mikä on Soinille kuin punainen vaate".