Facebookin sateenkaarilippu-reaktionappi käytössä kesäkuun ajan

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Facebookin pride-teemainen sivu on avattu vuonna 2008.

Facebook juhlii pride-kesäkuuta sateenkaarilippu-reaktionapilla. Napin saa käyttöönsä yksinkertaisesti tykkäämällä Facebookissa "official LQBTQ resource page for Facebook" -sivusta, lyhyemmin nimellä LGBTQ. Tykkäämisen jälkeen voi olla tarpeen kirjautua Facebookista ulos ja takaisin sisään.

Vuodesta 1978 hlbti-vähemmistöjä symboloinut sateenkaarilippu on näillä näkymin käytettävissä reaktionappina kesäkuun ajan. Monet asiaa kommentoineet ovat toivoneet sen olevan käytössä pysyvästi, ja jotkut ovat myös olleet pahoillaan siitä, ettei lippu ole käytettävissä automaattisesti, vaan sen käyttöön saaminen edellyttää LGBTQ-sivusta tykkäämistä.

LGBTQ-sivu on avattu vuonna 2008 ja sillä on 12. kesäkuuta 2017 runsas 15 miljoonaa tykkäystä.

Facebookissa on myös mahdollista ottaa käyttöön Pride-teemainen koristelu omaan profiilikuvaan. Koristelun voi liittää kuvaansa Celebrate Pride -sivulla.

Kesäkuu on perinteisesti pride-tapahtumien kuukausi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suomessa kesäkuun pride-tapahtumista takana on Pirkanmaan pride Tampereella. Edessä puolestaan on juhannuksen jälkeen alkava Helsinki Pride, jonka kulkue- ja puistojuhlapäivä menee heinäkuun puolelle.

Maailmalla kesäkuuhun sijoittuvia pride-tapahtumia on jo pidetty Varsovassa, Tel Avivissa, Roomassa, Sofiassa, Ateenassa, Zagrebissa, Zürichissä, Göteborgissa, Washington DC:ssä, Los Angelesissa ja Bostonissa. Vielä edessä kesäkuun aikana pride-tapahtumia on esimerkiksi Torontossa, Kiovassa, Ljubljanassa, Wienissä, Shangaissa, Luulajassa, Philadelphiassa, São Paulossa, New Yorkissa, Milanossa, Istanbulissa, Dublinissa, Seattlessa, Oslossa, Lontoossa, San Franciscossa, Mexico Cityssä, Pariisissa, Kölnissä, Chicagossa, Kiirunassa ja World Pride Madridissa.

Official LQBTQ resource page for Facebook
Celebrate Pride -sivu Facebookissa
ranneliike.netin pride-kalenteri

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!