Jussi Halla-aholle äänivyöry - hänestä Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 22
Sampo Terho ja Leena Meri onnittelevat puolueen uutta puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa (kesk.) perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä 10. kesäkuuta 2017 (kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari)

Jussi Halla-aho sai ylivoimaisen voiton perussuomalaisten puheenjohtajaäänestyksessä. Miten entinen puoluejohto nielee tappion, se nähdään lähiaikoina. Jos puolue lähtee hallituksesta, tilalle kaipaillaan kristillisdemokraatteja ja RKP:tä.

Halla-ahon puheiden ja kirjoitusten perusteella puolue suuntaa kohti keskiluokkaa ja mahdollisesti purkaa työväenpuolue-imagoaan. Maahanmuuttolinja on Halla-ahon tiukin ja kovin asia.

Kokouksen puheenjohtaja Kankaanniemi ilmaisi: "Pulinat pois".

Ylen kommentaattoreille tämä tulos oli yllätys. Kukaan ei uskonut näin vahvaa Halla-ahon kannatusta. Halla-aho 949, Terho 629. Myös Halla-aho itse oli hieman yllättynyt. Nyt hänellä on vahva tausta takanaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Loppuuko takinkääntö, kyselevät puolueesta erkaantuneet pettyneet.

Ovensuukyselyt: Halla-aho johdossa puheenjohtajaksi puoluekokouksen ovella

22 kommenttia

Jussi Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi jouduttaa puolueen hajoamista. Hajoamisprosessi käynnistyi toden teolla, kun perussuomalaiset joutuivat/pääsivät hallitusvastuuseen.

Hyvä, että Kankaanniemi pani kokouksen pulinat kuntoon. Suomea hän ei ole vielä pannut kuntoon.
Hyvä asia. PS suuntautuu jatkossa siis pakolaisuuskritiikkiin keskittyväksi ja kauas taka-alalle jää tämä "arvokonservatismi" aka. HLBT-ihmisten, naisten, sinkkujen yms. vihaaminen.

t. punavihreä pakolaisuuskriitikko