Homoja pidätetty ja kidutettu Iranissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 17

UkGayNews kertoi tänään, että yli 80 iranilaista homoa on pidätetty Isfahanissa syntymäpäiväjuhlien yhteydessä. Pidätykset tehtiin 10.5. Turvallisuuspoliisi pahoinpiteli isännän, tämän vanhemmat ja vieraita. Poliisi käytti pamppuja ennen kuin väki vietiin säilöön. Yksi vieraista tuli myöhästyneenä ja näki poliisiautot joka puolella taloa. Pari vierasta hyppäsi ikkunoista ja loukkaantui pahasti. Kaikilta pidätetyiltä kerättiin puhelimet ja kukaan ei tiedä heidän tilanteestaan. On vain tieto, että kaikki olivat seuraavana päivänä oikeudessa ja nyt he ovat vankilassa. Oikeus ei salli vierailuja eikä mitään takuurahoja.

Myös Iranin gayjärjestö on saanut tietoja ihmisten vakavasta pahoinpitelystä pidätysten aikaan.Vierailuja ei sallita ilmeisesti vangittujen huonon kunnon vuoksi. Tällaisiin tapauksiin liittyy yleensä kuulusteluja ja lisää pidätyksiä.

Iranilaisen järjestön sivut:
www.irqo.net

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

17 kommenttia

Homoja on joidenkin arvioiden mukaan tapettu islamilaisen vallankumouksen ja samalla Shaahin vallastasyöksemisen jälkeen jotain 10 000 . Näin olen jostain joskus lukenut. Pitäneekö paikkansa?
Tiesittekös muuten:

Iran
Homoseksuaalisuus on kiellettyä. Lain mukaan seksuaalinen kanssakäyminen miesten kesken on sodomiaa, joka johtaa kuolemanrangaistukseen. Lesboja rangaistaan 100 ruoskaniskulla, paitsi jos kyseessä on nelinkertainen rikoksenuusija, jolloin tuomitaan kuolemanrangaistus. Vuonna 2005 sai kansainvälistä huomiota tapaus, jossa teini-ikäiset Mahmoud Asgari ja Ayaz Marhoni hirtettiin homoseksuaalisuudesta tuomittuina. Iranin viranomaiset sanoivat heidän myös raiskanneen itseään nuoremman pojan, mutta ihmisoikeusjärjestöt pitivät väitettä tekaistuna ja tuomitsivat teloituksen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Homoseksuaalisuus_ja_laki#Eurooppa