Tennisikoni Martina Navratilova pitää Margaret Courtia rasistina ja homofobisena henkilönä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Amerikassa asuva alunperin tsekki tennisikoni Martina Navratilova julkaisi avoimen kirjeen ja kritisoi ankarasti australialaistähden Margaret Courtin puheita. ””Sairaita ja vaarallisia” kirjoitti Narvatilova.

Martina Navratilovan (60v) mukaan Margaret Court (74) on suurenmoinen tenniksen pelaaja, mutta samalla rasistinen ja homofobinen. Kirjoitus ilmestyi australialaisessa Fairfax-mediakonsernin lehdessä.

Margaret Court oli sanonut keskiviikkona kristillisessä radiolähetyksessä, että ”tennis on täynnä lesboja. Olemme täällä auttaaksemme heitä. Emme ole lesboja vastaan”.

Court on 24-kertainen Grand Slam -voittaja. (Grand Slam -turnaukset ovat Australian avoin, Ranskan avoin, Wimbledon ja Yhdysvaltain avoin, juuri nyt on käynnissä Ranskan avoin, toim. huomautus). Court sanoi translapsista, että ne ovat paholaisen tuotetta.

Avoimesti lesboksi tunnustautuva Martina Navratilova, joka on naimisssa venäläisen ex-mallin, Julia Lemigovan kanssa, paheksui Courtin puheita, jotka lisäävät translapsiin kohdistuvaa leimaamista. Navratilova ehdotti, että "Margaret Court Arena" Melbournessa muutetaan "Evonne Goolagong Arenaksi". Australialinen Goolagong (65v) on lähtöisin australialaisesta alkuperäisheimosta. Hän on uransa aikana saavuttanut seitsemän Major-titteliä.

Nyt käynnissä olevissa Ranskan avoimissa on jo keskusteltu siitä, boikotoidaanko vuoden 2018 Australian avoimissa Margaret Court-areenaa.


Court on ahkera maallikkosaarnaajana

Viime viikolla Courtin moitelistalla oli lentoyhtiö Quantas. Court vaati lentoyhtiön boikotoimista, koska Quantasin toimitusjohtaja Alan Joyce oli vaatinut avioliiton hyväkymistä Australiassa myös homo- ja lesbopareille. Court oli lähettänyt Joycelle avoimen kirjeen ja ilmoittanut kannattavansa raamatun mallia avioliitossa.

Margaret Court on urheiluansioidensa vuoksi tenniksen ”Hall of Fame” -kunniagalleriassa.

(standard.at)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta