Deittisovellus Grindr kokonaan kiinalaisomistukseen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Kiinalainen peliyritys Beijing Kunlun World Wide Technology Co. on hankkinut Grindr-deittisovelluksen kokonaan omistukseensa. Grindr on suosittu palvelu miehistä seuraa etsivien misten keskuudessa.

Alkuvuodesta 2016 yhtiö osti deittisovelluksesta 61,5 prosenttia 93 miljoonalla dollarilla. Hollywood-lähtöinen vuonna 2009 julkaistu Grindr oli etsinyt mahdollista ostajaa tai lisärahoitusta tuolloin vuoden päivät. Taustalla oli tarve vastata kovenevaan kilpailuun. Nyt loput 38,5 prosenttia vaihtoi omistajaa 152 miljoonalla dollarilla.

Alkuvuodesta Grindr palkkasi Max Wallisin tekemään sisältöä ja päätoimittajaksi Zach Staffordin valvomaan äskettäin avatun "Into"-nimisen sähköisen julkaisunsa toimituksellista sisältöä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Grindr-palvelun perustaja ja aiempi omistaja on ollut Joel Simkhai. Viime vuosina palvelun kanssa samoille markkinoille ovat tulleet esimerkiksi Scruff and Tinder. Nyt maailman suosituimmaksi homomiesten sosiaaliseksi verkostoksi on noussut Blued, jonka on perustanut kiinalaisen liikemies Geng Le. Blued-palvelun ydinaluetta on Aasia, mutta viime kuukausina se on saanut käyttäjiä Euroopassa ja USA:ssa. Samalle kohderyhmälle suunnattu Hornet-palvelu on sekin saanut lisärahoitusta Kiinasta.

GayStarNews: Grindr fully bought out by Chinese gaming company
Grindr-deittisovellus kiinalaisyhtiön haltuun

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!