Kyselyllä miesten välisestä seksistä ja hivistä kartoitetaan tietoja ja asenteita

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
  • 2

Hivpointin ja Positiiviset ry:n yhteiseen SeksiPertti -kampanjaan kuuluvalla kyselyllä kartoitetaan ihmisten asenteita ja tietämystä, ja tuloksia käytetään seksuaaliterveystyön suunnittelussa ja kehittämisessä.

Kysely on suunnattu homo- ja bimiehille ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluville (kuten transsukupuolisille, muunsukupuolisille ja transvestiiteille). Kyselyn tarkoitus on selvittää vastaajien seksikäyttäytymistä sekä hiviin liittyviä tietoja ja asenteita sekä niissä tapahtuneita muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana.

Kysely on osa Hivpointin (ent. Hiv-tukikeskus) ja Positiiviset ry:n yhteistä SeksiPertti -kampanjaa. Kyselyn tuloksia käytetään homo- ja bimiehille suunnatun seksuaaliterveystyön suunnittelussa ja kehittämisessä. Kysely toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2015. Kyselyyn voi vastata riippumatta siitä, onko vastannut 2015 kyselyyn vai ei.

Arvioitu vastausaika on noin 15 minuuttia ja vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella/tabletilla. Kyselyyn voi vastata 4.6. saakka. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä. Vastaukset käsitellään ja tulokset raportoidaan luottamuksellisesti ja vastaajan anonymiteettiä kunnioittaen. Niiden vastaajien kesken, jotka jättävät yhteystietonsa, arvotaan palkinnoksi vuoden kondomit ja liukuvoiteet.

Kyselyyn voi vastata 4.6. asti

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • \"Tiedosta kiinnostunut\"
  • 9.5.2017, 11.18
Tällaista kyselyä kyllä tarvitaan. Tuntuu monesti siltä, että yleisimmissä kyselyissä ei oteta tarpeeksi (jos ollenkaan) huomioon miesten välistä seksiä. Toivottavasti kyselyyn käy mahdollisemman monet homo- ja bimiehet vastaamassa.
Joo kaikki vain vastaamaan! Ja ei tohon 15min mennyt, ehkä vajaa 10min.

Harmi, että kaikkia kysymyksiä ja vastausvaihtoehtoja ei oltu loppuun asti mietitty / lomaketta esitestattu. Itse ainakin jouduin muutamassa kohdassa vastaamaan 'väärin' kun täysin oikeaa vastausvaihtoehtoa ei ollut. Samoin noissa päihdekysymyksissä alkoholin lukeminen mukaan/ulos ei ollut ihan loogista.

Lisäksi niin tässä kuin monessa muussakin kyselyssä ei tajuta, että koe/testi/kysely on aina myös opppimistilanne. Kysytään vain vastaajan tietämystä annettuihin väitteisiin, mutta esim. kyselyn päätteeksi ei anneta oikeita vastauksia. Tässäkin kyselyssä olisin ihan oikeasti halunnut tietää, onko tietoni hivin tarttumisesta joltain osin virheellisiä.