Pariisin terrori-iskussa kuollut poliisi oli hlbtiq-aktiivi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Pariisin terrori-iskussa kuollut Xavier Jugelé toimi hlbtiq-oikeuksien puolesta ja auttoi pakolaisia Kreikassa. Terroristi ampui kadulla keskellä Pariisia torstaina tämän 37-vuotiaan poliisin.

Xavier Jugelé toimi aktiivisesti hlbt-poliisijärjestössä Flagissa. Twitterissä järjestö julkaisi perjantaina, kuolleen jäsenensä kuvan. Hän oli ranskalaisessa PACS-siviililiitossa elämänkumppaninsa kanssa.

https://twitter.com/flagasso/status/855384363562913792

Jugelé istui torstaina poliisiautossa Champs-Élysées kadun varrella, kun terroristi pysäyttiautonsa ja ampui poliiseja. Jugelé kuoli ja kaksi hänen kolleegaansa sai ampumavammoja. Myös yksi turisti sai vammoja.


Jugelé istui torstaina poliisiautossa Champs-Élysées kadun varrella, kun terroristi pysäytti autonsa ja ampui poliiseja. Jugelé kuoli ja kaksi hänen kolleegaansa sai ampumavammoja. Myös yksi turisti sai vammoja.

Xavier Jugelé liittyi ranskalaisiin Gendarmerie -poliisijoukkoihin vuonna 2010. Flag-järjestön puheenjohtaja Mickaël Bucheron kertoo, että Jugelé oli hyvin aktiivinen hlbtiq-asioissa. Hän oli mukana protestoimassa Venäjän homopropagandalakeja vastaan Sotsin olypmpiakisojen aikaan. Kun terroristit iskivät Bataclan-konserttihalliin vuonna 2015, Jugelé oli kolleegoidensa kanssa lähistöllä varmistamassa turvallisuutta.

Kun pakolaiskriisi alkoi, Jugelé matkusti Kreikkaan auttaakseen pakolaisia.

https://www.nytimes.com/aponline/2017/04/21/world/europe/ap-eu-france-paris-police-shot-slain-officer.html

Presidentti Hollande on ilmoittanut, että lähipäivinä pidetään virallinen muistohetki Jugelén kunniaksi.

Päivitys klo 9:

Ylen uutisissa kerrottiin, että Pariisin ampuminen ei ilmeisesti liity terrorismiin, vaan ampuja oli pitkään vankilassa ollut, vihasi poliiseja ja uhkaili tappavansa poliiseja. Mikään ei viittaa siihen, että mies olisi radikalisoitunut.

2 kommenttia

Eli vähän sama kohtalo, kuin 2012, kun valtioterroristi-israel surmasi palestiinalaisen homo-ihmisoikeusaktivisti-pariskunnan Gazassa kotiinsa, valtioterroristi-israelin tykkitulituksella ampuessa heidän kotinsa tuusan nuuskaksi

http://www.gaystarnews.com/article/palestinian-gay-couple-killed-israeli-gaza-bombing201112/

Nykyisinhän sitten israelissa trans-henkilö tekee etnistä ilkivaltaa
https://electronicintifada.net/content/israels-first-trans-officer-helps-ethnic-cleansing/20171
  • 2 / 2
  • decoctor Sokal
  • 26.4.2017, 14.59
RL: "Päivitys klo 9: Ylen uutisissa kerrottiin, että Pariisin ampuminen ei ilmeisesti liity terrorismiin, vaan ampuja oli pitkään vankilassa ollut, vihasi poliiseja ja uhkaili tappavansa poliiseja. Mikään ei viittaa siihen, että mies olisi radikalisoitunut."

Karim Cheurfi oli lehtitietojen mukaan epävakaa ja pitkän rikostaustan omaava henkilö. Vaikka suoraa operatiivista yhteyttä järjestäyneisiin salafijihadisteihin tai muihin radikaali-islamisteihin ei olekaan tuotu esille, niin Le Mondeen viittaavan Telegraphin mukaan (20.4. Paris-attack Suspect) kauna sekulaaria, siis maallista yhteiskuntaa ja poliisia kohtaan oli ilmeinen ja militantti islamistinen propanganda oli vaikuttanut tekijään: "police were tipped off that he wanted to “kill police officers to avenge Muslims killed in Syria,” said the newspaper citing security forces. He was also seeking weapons and a way of contacting an Isil contact in Iraq or Syria."

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/20/paris-attack-suspect/