Ravintola Herculeksen Facebook-sivulla julkaistu halventava päivitys aiheutti närkästystä

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 32

Helsinkiläisen Ravintola Herculeksen Facebook-sivulla julkaistu päivitys on herättänyt närkästystä. Päivityksessä kommentointiin Helsingin Sanomien julkaisemaa uutista, jossa kerrottiin, että seitsemän lapsen yksinhuoltaja Habiba Ali, 30, nousi valtuustoon Espoossa. Ravintolan Facebook-tunnuksella tehdyssä päivityksessä hämmästeltiin tätä yksinhuoltajuutta ja viitattiin halventavaan sävyyn sosiaaliturvan käyttämiseen.

Toimitusjohtaja Erkki Kosken allekirjoittamassa tiistai-iltapäivänä julkaistussa Facebook-päivityksessä todetaan, ettei viesti edusta ravintolan omistavan Oy MOEK Trading Ltd:n kantaa.

- Herculeksen Facebook-tilillemme on viime yönä ilmestynyt yksityisen henkilön henkilökohtainen päivitys, joka on samantien poistettu asian tultua ilmi. Joku ehti jo reagoida, että kyseessä on tilin kaappaus, mutta kyseessä on ollut ilmeisesti kirjautumisvahinko väärälle tilille, tai joku on päässyt yhtiön tietokoneelle. Valitettavasti asiaton viesti ehti myös levitä.

- Asiaton viesti ei edusta missään muodossa yhtiömme kantaa. Olemme olleet seksuaalivähemmistöille suunnattu ravintola-alan yritys jo yli 20-vuoden ajan ja irtisanoudumme yrityksenä kaikesta syrjinnästä ja politiikasta kaikissa sen muodoissaan.

Päivityksessä myös todetaan, että mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa ravintolatoimenjohtaja Antti Seppälä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sosiaalisessa mediassa on esitetty huoli siitä, että vahingon taustalla voi olla ravintolan työntekijä - ja että moninaista asiakaskuntaa palvelevan henkilön kanta tuli näin julki. Joissain sosiaalisen median kommenteissa on myös otettu esiin ravintolan omistajan asenteet naisia ja "muunrotuisia" kohtaan.

Korjaus 12.4. klo 13.32: Sana "muunrotuisia" laitettu lainausmerkkeihin. Termi on lainattu aiheeseen liittyvästä keskustelusta.

Ruutukaappaus ravintolan Facebook-sivulla julkaistusta päivityksestä

Hercules Facebookissa

32 kommenttia

  • 1 / 32
  • Hercun (ex-?)asiakas
  • 11.4.2017, 19.18
Tähän voisi toki lisätä maininnan siitä, että ensin asia pyrittiin painamaan viillasella väittämällä, että sivu oli kaapattu. Kun tämä selitys ei kommenttien perusteella mennyt läpi, poistettiin ko. selitys ja korvattiin se tällä uudella. Todella surkeaa viestintää.
Gay Gaalassa helmikuussa 2017 Hercules valittiin vuoden homoklubiksi.